Başkan Kumartaşlı Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya üzüldüklerini bildirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı,  2 gün önce Valiliği kötü amaçlı kişilerin aradığını annesinin Şehit annesi olduğunu ve vefat ettiğini İstanbul, Ankara hava limanında cenaze ile kaldığını uçak kargo parasının 300/500/600 vs. TL eksik kaldığını “Acil para gönderin yoksa basında rezil ederim.” şeklinde tehdit ederek kamu kurum yetkililerinden para kopartmakta olduğunu haber yapmıştı.

 

Haber üzerine Valilik yetkilileri Başkan Kumartaşlıyı arayarak “Bu bilgiyi nereden aldığını, Valilik SYDV tarafından böyle bir ödemenin yapılmadığını ama böyle bir olayın gerçekte var olduğunu kabul ettiler, sadece ödemenin Valilik ten değil SYDV yetkilisi bir personelin kendi cebinden ödediğini” kabul etti. Bu gün Afyonkarahisar Valiliği bir talihsiz açıklama daha yaptı. Sadece Vakfı ve Kurumu aklamak için Kumartaşlının yaptığı haberin doğru olmadığı açıklandı. Bu talihsiz açıklamayı üzülerek okuduklarını belirten Başkan Kumartaşlı “Valiliğimiz bizim devletimizin temsilcisi, bizlerin sıkıntısı olduğunda sığınacağımız tek kapı devlet baba olayı kişiselleştirerek kendini aklama yoluna gitmiş ve bir açıklama yayınlamıştır.” Ama biz biliyoruz ki; “Böyle bir olay yaşandı dolandırıcının birisi devletimizin bir organını arama cüretini gösterdi ve dolandırıcılık yapmaya çalıştı devletin hesaplarından bu paranın çıkmamış olması bizleri sevindirdi”.Peki bu dolandırıcı hakkında ne yapıldı? Dolandırıcı Neden Valilik Tarafından Korunuyor? Asıl sorulması gereken soru bu; Bu olayın "Para bizim tarafımızdan ödenmedi diyerek kapatılması hiç te doğru değil” Birisi Şehitlerin adını kullanıyor ve dolandırıcılık yapmaya çalışıyor, ama devletimizin yetkilileri hırsızın peşine düşmek yerine dernek başkanını yalanlıyor. Hiç doğru değil. Bu dolandırıcının verdiği IBAN numarası araştırıldımı? Parayı Bankadan çekerken suçüstü yapıldımı? Bunların hiçbiri yapılmadı. Veya ilk telefon geldiğinde yetkililer acele acele para temin edip göndermek yerine derneğimizi arasalardı bu üzücü olay yaşanmazdı. Ama olayı kısadan kapatmak tercih edildi. Bizim amacımız hiçbir Devlet kurumunu zan altında bırakmak değil, Sonuçta “Kamu yararına çalışan bir Derneğiz. Biz Şehit aileleri ve Gaziler olarak; Devletimize her zaman Canımızı vermeye hazırız.” Devlet büyüklerimizden olayların kişiselleştirilmeden bu dolandırıcının yakalanması ve gerekli cezaları almasının sağlanmasını; Arz ediyoruz.”dedi.