İstanbul dünyanın trafik yoğunluğu en fazla olan 6. şehri …

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Dünyada 48 ülke ve 390 kent arasında yapılan araştırmaya göre İstanbul’un dünyada trafiğin en yoğun olduğu 6. şehir olduğu belirlendi. Medyada konu ile ilgili çıkan haberleri inceleyen Medya Takip Ajansı Interpress’in GPS Navigasyon şirketi TomTom tarafından yapılan araştırmadan elde ettiği verilere göre, dünyanın trafik yoğunluğu en fazla olan şehri Meksika’nın başkenti Mexico City olurken, ikinci sırada Tayland’dan Bangkok üçüncü sırada ise Endonezya’nın başkenti Jakarta yer aldı. Bu üç ülkeyi Çin’den Çongçing ve Romanya’dan Bükreş izledi.

 

Türkiye’nin trafiği en yoğun 10 şehri…

 

Söz konusu listede Türkiye’den Ankara 60, İzmir 74, Bursa 77, Adana 101, Mersin 107, Gaziantep 116, Antalya 119, Kayseri 135 ve Konya’nın ise 149. sırada bulunduğu saptandı. Türkiye genelinde ise trafik yoğunluğu bakımından İstanbul yüzde 49 ile ilk sırada yer alırken bu ilimizi yüzde 33 ile Ankara, yüzde 30 ile İzmir ve Bursa, yüzde 27 ile Adana, yüzde 26 ile Mersin, yüzde 24 ile Gaziantep ve Antalya, yüzde 21 ile Kayseri ve yüzde 19 ile Konya şehirlerinin takip ettiği görüldü.

 

İstanbul’da sabah ve akşam trafiği çıldırtıyor …

 

İstanbul'da sürücüler her gün en az ortalama 46 dakika trafikte kalırken bu şehrimizde trafik yoğunluğunun sabahları yüzde 63’e, akşamları ise yüzde 91’e kadar çıktığı anlaşıldı. Ankara’da sabah trafik yoğunluğunun yüzde 43, akşamları ise yüzde 54 civarında olduğu belirlendi. Türkiye’de trafik yoğunluğunun en fazla olduğu üçüncü il olan İzmir’de ise sabah trafiği yüzde 39 olurken akşam trafiğinin ise yüzde 52 seviyelerinde olduğu tespit edildi.