A.K.Ü., Bolvadin Meslek Yüksekokulu ile Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledi

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

A.K.Ü., Bolvadin Meslek Yüksekokulu ile Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ‘’Kariyer Zirvesi’’ 27 Kasım 2017 tarihinde Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Bolvadin Kaymakamı İbrahim ÖZKAN, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih KAYACAN, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr Mehmet KARAKAŞ, Bolvadin MYO Müdürü Doç.Dr Cantürk KAYAHAN, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr Nurten Saygın, SGK İl Müdürü Samet FİDAN, Esnaf Odası Başkanı Abdülkadir KONAK, İŞKUR İl Müdürü Ahmet KARAKAYA, Bolvadin STK Temsilcileri, işverenler, işveren temsilcileri ve öğrencilerin de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Açılış konuşmasında etkinliğin amacının öğrencilere mezun olmadan önce çalışma hayatına ilişkin bilgi vermek olduğunu dile getiren İŞKUR İl Müdürü KARAKAYA iş arama becerilerinin geliştirilmesi, iş görüşmesi ile işe uyum problemleri yaşamamanız için gerçek hayata iş gücü piyasasına atılmadan önce sizlere kendi alanında isim yapmış katılımcıların tecrübelerini, hayat ve başarı öykülerinin sırrı noktasında istifade etmelerini amaçladıklarını belirtti.

 

Etkinlik kapsamında Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr Cantürk KAYAHAN da kariyer planlaması, girişimcilik ve dünya ülkeleri arasında ön planda ve geri planda olan ülke örneklerini detaylı bir biçimde değerlendirdi. Özellikle tasarım ve planlamanın önemine değinen Doç.Dr. Kayahan, öğrencilerin başarılı olmak için çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Doç Dr Nurten SAYGIN’da kariyer planlaması ile ilgili slaytlar eşliğinde kariyer planlamasının aşamaları, duygusal zekanın kariyerdeki önemiyle alakalı ayrıntılı sunumlar yaptılar. Özellikle eğitim psikolojisinin önemine değinen Sargın, öğrencilerin zamanı iyi yönetmeleri gerektiğini belirtti.

 

Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu ÖZKAL programda yaptığı konuşmada eski bir eğitimci olarak kendi meslek yaşamından da örnekler vererek bir mesleğe girmek için ilk önce kişiliğin oluşumunun önemli olduğunu ve bununda aile, eğitim ve çevre ile başladığını ifade etti.

 

Etkinlik sonunda konuşmacılar plaket ve öğrencilere de katılım sertifikaları verildi. Etkinlik süresince de stand açan Avşar Emaye, Tempo Çağrı Merkezi,Söz Marketler Grubu ve Superfresh firmaları da öğrencilerin firmalara iş başvurusu, cv hazırlama ve meslek tanıtımı konularında da desteklerini sundular.