“Katalog evliliği yapmamı istediler”

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

 Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarında 9 sanık hakim karşısına çıktı. Görülen duruşmalar sonrası 9 tutuklu sanıktan ikisi tahliye edilirken, 7 sanığın duruşması ise ileri bir tarihe ertelendi.  

  Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün öğleden önce görülen davalarda tutuklu sanıklar Erkan Sivri, İhsan Eşmekaya, İbrahim Şen, İlyas Kepenç, Mecit Toktamış, Mustafa Duyar, Resul Kocabaş, Sema Alkan ve Zülehya Çelik “silahlı terör örgütü” üyeliği suçlaması ile hakim karşısına çıktı. Tek tek görülen davalarda sanıklardan Mecit Toktamış 4 yıl 7 ay 8 gün ve Zülehya Çelik’e ise 1 yıl 10 ay 6 gün hapis cezası verilerek tahliye edildi. Diğer 7 sanığın ise duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

  Sanıklardan Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığında astsubay olarak görevliyken önce ihraç edilen ve daha sonrada tutuklanarak cezaevine konulan Şen mahkemede yaptığı savunma ile örgüt hakkında önemli bilgiler verdi. FETÖ’nün gizli mesajlaşma programı olan “ByLock” kullanıcısı olan Şen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini kaydederek savunma yaptı. ByLock’u telefonuna FETÖ’nün askeri yapılanmasının sorumlularından olan Mikail B., ile örgütün jandarma abisi olan Ahmet A.’nın yüklettiğini söyleyen Şen, “Tayinim Afyon’a çıkınca beni Mikail B.,karşıladı. Bir süre sonra Ahmet Aşık ile tanıştırdı. Ben bunlarla görüşmek istemediğimi birkaç sefer kendilerine ilettim ama bir türlü peşimi bırakmadılar. ByLock’tan Mikail B., ve Ahmet A., ile yazıştım. Bir süre sonra beni arayan Mikail B., programın sıkıntılı olduğunu ve silmemi istedi. Ben bunların o zaman bir örgüt olduğunu anladım. Kız arkadaşımın başı kapalıydı. Ahmet A., beni bir bayan ile tanıştırmak istedi. Onun başı açık olduğu için ben bunu kabul etmedim. Yani bir katalog evliliği yapmamı istediler” dedi.

  Şen ve diğer sanıkların davaları ileri bir tarihe ertelendi.