AKÜ’DE ÜNİVERSİTE DANIŞMA KURULU’NUN İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde



 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında AKÜ Sosyal Tesislerinde yapıldı. Üniversite Danışma Kurulu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü Maddesinin (f) fıkrası ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 08.10.2016 tarih ve 29851 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulu Oluşturulmasına İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak oluşturulmuştur.

Toplantının açış konuşmasını yapan Danışma Kurulu Başkanı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kurul üyelerini tanıtarak, yükseköğretim kurumlarında danışma kurullarının oluşturulması sürecini ve danışma kurullarının görevleri ile AKÜ bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Danışma Kurulunun AKÜ ve Afyonkarahisar’ın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Veterinerlik Fakültesi’nin üniversitedeki eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların dışında Afyonkarahisar’daki hayvancılık sektörüne yardımcı olacak çalışmalar da yapması gerek” dedi.

Yabancı dil gerekli

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ise üretilen ürünlerin ihracatında yabancı dilin öneminden bahsederek “Yabancı müşteriyle internet veya telefonla kurulan iletişimlerde ve yüz yüze görüşmelerde yabancı dil mutlaka olmalı. Tıbbi ve Aromatik Bitki ve güneş paneli üretimi çalışmalarının ilimiz için önemli. Üniversitede tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili yapılan çalışmaların hızlandırılmasının ve güneş paneli üretimiyle ilgili fizibilite çalışmalarının yapılması önemli” diye konuştu.

“Akreditif ödeme şekli anlatılmalı”

ATSO Meclis Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart ise dış ticaret işlemleri sırasında kullanılan ve akreditif diye adlandırılan ödeme şeklinin sektör tarafından fazla bilinmediğini söyledi. Kart, “Akreditif, ödeme şekliyle ilgili olarak üniversite tarafından şirketlere ve bankalara yönelik bilgilendirme ve dış ticaret seminerleri verilebilir” şeklinde konuştu.

“İnavosyonu üniversite gerçekleştirir”

Afyonkarahisarlı İş Adamı Şuayip Demirel ise ülkenin refaha ulaşması ve zenginleşmesinin önemli olduğunu, bunun da inovasyonla mümkün olabileceğini söyledi.  Demirel, “İnovasyon bilgi üreterek ve doğal kaynakları harekete geçirerek yapılabilir, bunu da üniversite sağlayabilir” dedi.

“Afyonkarahisar’da 1000 dönüm jeotermal sera var”

Jeotermal yatırımlar konusunda Afyonkarahisar’ın Türkiye’de öncü konuma geldiğini ifade eden AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk ise Afyonkarahisar’daki jeotermal yatırımlar hakkında bilgi vererek, “Ülkemizdeki jeotermal sera kapasitesinin 3 bin 800 dönüm ve bunun bin dönümünü ilimizde kurulu. Jeotermal sera sektörünün yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadığı için üniversitede seracılıkla ilgili bir eğitim programının kurulması gerekli” dedi.

“Üniversite – Sanayi buluşması gerçekleştirilecek”

Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise Zafer Teknoparkın kuruluş sürecini anlatarak, Zafer Teknoparkın son durumu ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Kandemir, “Zafer Teknopark olarak üniversite-sanayi buluşması toplantısı düzenleyeceğiz. Bu toplantıya ilimizdeki yatırımcıları ve üniversitemizdeki araştırmacıları davet edeceğiz” diye konuştu.

“Danışma kurulu üniversiteyi geliştirir”

AKÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise üniversitelerin bulunduğu ille bütünleşmesinin üniversitelerin gelişiminde oldukça önemli olduğunu ifade etti. Yıldız, “Bu nedenle danışma kurulu toplantısının üniversitemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Kurul üyelerinin önerilerinin son derece değerli. Kalite Koordinatörlüğü olarak bu önerilerle ilgili bir ön çalışma yaparak, sonraki toplantıya rapor sunacağız” dedi.

Danışma kurulu ise şu şekilde oluştu:

Başkan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa SOLAK,

Üyeler: AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş,  Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisarlı İş Adamı Şuayip Demirel, AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir YEŞİLAY, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Günay KART ve AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir.