Muğla - Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur midibüsü devrildi. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açıklamada, kazada 23 kişinin öldüğünü 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

YERLİ TURİSTLERİ TAŞIYORDU

Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen tur midibüsü, Muğla - Marmaris karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlanan midibüsün alt yolda ilerleyen otomobillerin üzerine düştüğü söyleniyor. Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yerli turist grubunun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Anneler Günü için Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Verilen bilgilere göre, günü birlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris'e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı araç, hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü.

KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu. Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ

Grubun iki midibüs ile art arda İzmir'den yola çıktıkları kaza yapan 03 FR 247 plakalı midibüste ise 34 kişinin bulunduğu bildirildi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.

"ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada, "İzmir bölgesinden gelen bir grubun Sakar bölgesinde üst yoldan alt yola düştüğün bilgisi geldi. Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Toplam 42 yolcunun olduğu bana bildirildi. Bu yol Akyaka'ya inen, emniyetli, güvenli bir yoldur. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum." dedi.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaralılar ambulanslarla Marmaris Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

MUĞLA BELEDİYE BAŞKANI: BÜYÜK İHTİMALLE FRENİ PATLADI

 

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün: Bu bölge çok virajlı bir bölge. Dolayısıyla bir üst yoldan alt yola uçuyor araç. Büyük bir ihtimalle freni patlamış olma ihtimali yüksek. 11 yaralıdan 2'si çocuk.

KAZADA İKİ İHTİMAL VAR

Sakar'ın en keskin virajında kaza, seyir terasının bulunduğu bölgede meydana geldi. İki ihtimal üzerinde duruluyor. Midibüsün freninin patlama ihtimaliyle birlikte şoförün aracı gerektiğinden hızlı kullanmış olabileceği de düşünüyor.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'daki kaza ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek’in kazada 20 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşmasının ardından midibüsün altından çıkarılan 3 kişiye ait cesetle birlikte ölü sayısı 23 oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan kazayla ilgili, "Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum." dedi.