Afyon Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akın Yıldırım’dan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’a ziyaret

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyon Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Akın Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak’ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, ölçü aletlerinin uluslar arası birimler sistemine uygun olarak imal edilmesi ve kullanılması konusu da gündeme geldi.

10 yıllık damga süresini doldurmuş, elektrik, su, doğalgaz sayaçları ile 2 yıllık damga sürelerini doldurmuş hassas kütle ölçüleri, 5 kg’dan yukarı kütle ölçüleri maksimum kapasitesi 2 bin kg’dan fazla olan tartı aletleri, aks kantarları, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı sayaçlarını bulunduran kişi ve kuruluşlarının müdürlüğümüze başvurmaları gerekir diyen İl Müdürü Akın Yıldırım belediye ölçüler ve ayar memurluklarına başvurmaları gerekenleri de şöyle sıraladı.

“Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan 2 Yıllık damga süresini doldurmuş ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri,

Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2 bin kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; Masa terazileri, Asma teraziler, Tek kollu kantarlar, İbreli teraziler, Uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), Akıcı maddeler için hacim ölçüleri, Kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg'a kadar (5 kg dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri,

bulunduran kişi ve kuruluşlar”

Afyon Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akın Yıldırım, otomatik tartı aletleri, birinci ve ikinci sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, otomatik tartı aletleri dışında kalan kapasitesi 2 bin kg ve altında olan elektronik tartı aletleri ile tüm tartı ve ölçü aletleri için 28 şubat 2017 tarihine kadar beyanname ile başvuru yaparak belge almaları gerektiğini bildirdi.Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yıldırım,. Açıklamasının sonunda şu görüşlere yer verdi:

Taksimetrelerin periyodik muayene süresi istisnai durumlar dışında iki yıl olup, bu süre dolmadan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yetkilendirilen taksimetre muayene servislerine müracaat edilerek muayene ve damgalarının yaptırılması zorunludur.

Takoğraf cihazlarının periyodik muayene süresi istisnai durumlar dışında iki yıl olup, bu süre dolmadan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yetkilendirilmiş takoğraf muayene istasyonlarına müracaat edilerek muayene ve damgalarının yaptırılması zorunludur.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 14,15 ve 16 ncı maddeleri hükümlerince yukarıda belirtilen süre içerisinde yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında işlem yapılacaktır.

İlgililerin cezalı duruma düşmemeleri, süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akın Yıldırım ile sıkı bir çalışma diyaloğu içinde olduklarını belirterek “Esnafımıza bu konuda bilgi verilmesi çok yerindedir. Biz de ESOB olarak 28 Şubat 2017 tarihine kadar zaman zaman uyarılarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.