EĞİTİM VE ÖĞRETİMDEKİ BAŞARIYI ARTIRMAK AMACIYLA TOPLANTI YAPILDI

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

Afyonkarahisar'daki eğitim ve öğretimin temeli olan ilkokullardaki başarı seviyesini daha üst seviyelere taşımak üzere yürütülen çalışmalar ve faaliyetler kapsamında düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım başkanlık yaptı.

 

Afyon Lisesi Konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürleri, Afyonkarahisar merkezindeki ilkokulların müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali  Yıldırım; “Öncelikle 2017 yılının hayırlara vesile olmasını, 2016 yılından daha iyi bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum. Burada bulunan arkadaşlarımız ilkokullarda görevli arkadaşlarımızdır. Bugünkü toplantının gündemi Afyonkarahisar’da eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ilkokullardaki sorunların görüşülerek çözüm önerilerinin değerlendirilmesine yöneliktir. Bu sayede gerek ortaokullarda, gerek liselerde ve gerekse üniversiteye göndereceğimiz öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarının artırılmasında en önemli olan basamağın ilkokullar olduğunu belirtmek istiyorum. Eğitim hepimizin bildiği gibi ailede başlamaktadır. Fakat okul çağına gelen öğrencilerimiz belki ailelerinden daha fazla öğretmenleri, okul idarecileri ve gittikleri okuldaki arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar. Bunu baz aldığımızda öğretmenlerin, okul idarecilerinin ve okul arkadaşlarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Okul aynı zamanda bir aile gibidir. Daha fazla çocuğu olan ailelerdir. Öğretmenlerimiz 20 - 30 ve belki de 40 çocuğu olan anne ve babalardır. Ben böyle görüyorum. Okul müdürleri bazen onlarca, bazen de yüzlerce çocuğu olan anne ve babalar gibidir. Bizim öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz okullarındaki öğrencilerimize kendi çocukları gibi davranmalılar. Daha sonra öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmek ve onları her yönden daha donanımlı insanlar olabilmelerini sağlamak için ellerinden gelen gayreti göstermelilerdir.  Eğitimin ilk yılları ilkokullarda geçmektedir. Bu ilk 4 yıl çok önemlidir. Hepimiz ilkokuldaki öğretmenlerimizi hatırlıyoruz. Ortaokul ve lisede bizlerde iz bırakan öğretmenlerimizin bazılarını hatırlıyoruz. Ancak ilkokuldaki öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Bende kendi ilkokul öğretmenimi hayırla yâd ediyorum. Öğretmenlerimiz bize çok güzel şeyler öğretti ve hep örnek oldu. Ben buradaki öğretmen arkadaşlarımızın da kendi okuttukları çocuklara en iyi şekilde örnek olduklarını düşünüyorum. Buraya toplanmamızın amacı eğitimdeki kaliteyi nasıl arttırabilirizi konuşmak ve bu uğurda çalışmalar yapmaktır. İlkokullarımızdaki problemler nelerdir. Gerek fiziki açıdan, gerekse eğitimdeki kaliteyi artırma açısından çözümler üretmek üzere toplandık. Burada bütün konuları incelemek ve irdelemek gerekiyor. İlkokul hakikaten diğer bütün eğitimlerin temelinin atıldığı dönemdir. Yarınlarımızı teslim edecek olduğumuz yarının büyüklerinin gelişmelerinin temelinin atıldığı bir dönemdir. O yüzden bu dönemi öğrencilerimizin çok iyi geçirmesi, dolu dolu ve öğrenerek geçirmesi gerekiyor. Ta ki bu vatan millete çok faydalı insanlar olsunlar. Bizim burada oturduğumuz yerlerde çocuklarımız oturacak. Kendi çocukluğumuzu düşünelim. Hepimiz belki büyüklerimize bakıyorduk. Zaman çabucak gelip geçiyor. Bu vesile ile 2017 yılı hepinize hayırlı ve uğurlu olur inşallah“ dedi.

 

Toplantının devamında gündemde bulunan konulara ilişkin bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, şu anki ilkokullarımızdaki fiziki ve eğitim durumlar hakkında istatistiki bilgiler verdi.

 

Toplantıda okul aile birliklerinin başkan ve üyeleri ile öğretmenlerin ve ilkokul müdürlerinin görüş ve önerileri dinlenerek kayıt altına alındı. Ayrıca Afyonkarahisar merkezinde ilkokulların bakım, onarım ve tadilatlarının yanı sıra eğitim ve öğretimle ilgili sorunları da görüşüldü.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Aziz Yıldırım; “Dile getirilen talepler ve sorunlar teker teker kayıt atına alındı. Mevcut imkanlar ve programlar kapsamında sorunların çözümü için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Biraz da özellikle öğretmen arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sınıflarınızı çok iyi tanıyın. Öğrencilerinizi çok iyi tanıyın, onların yeteneklerini ve eğilimlerini çok iyi tanıyın. Arkadaş çevresindeki ve aile çevresindeki sıkıntılarını gözlemlemeye gayret edin. Sizlerin dikkati sayesinde belki yeni dehalar yetişecek, yeni yetenekler ortaya çıkacak, belki bir takım problemleri olanların o problemlerinin üzerine gidilerek problemleri çözülecek. Vatana millete daha faydalı insanlar yetiştirilecek. Onun için sizler çok önemlisiniz, sizler çok kıymetlisiniz. Lütfen bu kıymetinizin farkına varın, kendinizi de önemseyin bu bizim için çok önemlidir. Sizler bir taraftan anne, bir taraftan babasınız. Ama size emanet edilen yavrular için her zaman birer öndersiniz, birer lidersiniz ve her bakımdan onların örnek aldığı insanlarsınız. Çocuklarımız sizler sayesinde şekilleniyor, sizlerin gayretleri ile sizlerin yönlendirmeleri ile de hayatlarına yeni bir çizgi çiziyorlar. Onun için sizlerin önemini bir defa daha söylemekte fayda görüyorum, sizler kıymetli insanlarsınız ve iyi ki varsınız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum“ dedi.