Millî Eğitim Bakanlığının Cumhuriyetimizin 100. yılı projeleri kapsamında VAKIFBANK sponsorluğunda hazırlanan "CUMHURİYETE DOĞRU" adlı tiyatro oyunu 25 Kasım Cumartesi günü dev sanatçı kadrosu ile Ankara MEB Şura Sahnesi'nde perdelerini açtıktan sonra, Millî Mücadele'nin başlangıcının sembollerinden olan Samsun'dan başladığı turnesine 25 Mart tarihinde "Cumhuriyet'in Kazanıldığı Topraklar" olan Afyonkarahisar'da izleyiciyi karşısına çıktı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde gösterimi gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Fatih Topuz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tolga Yağan ile İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Millî Eğitim Bakan Danışmanları Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş ve Utku Koçak, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, öğretmen, öğrenci ve halkımızın yoğun teveccühü ile yaklaşık 1300 kişiye sergilendi.

Oyun 10 yaşındaki Ali'nin şehitliği ziyareti esnasında öğretmeninin Cumhuriyetimizin ilan ediliş sürecini anlatması ile başlıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte, Milli Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yürek oluşu ve ölümüne savaşarak Milli Mücadeleyi kazanmaları konu ediliyor. Oyun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan edişi ile sona ediyor.

Eserin yazar ve yönetmenliğini Bora Severcan, koreografisini Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül yaparken tiyatro oyununun orijinal müzikleri Selim Atakan tarafından bestelendi. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı.

Vali Yiğitbaşı, Hüseyin Başkadem'le görüştü Vali Yiğitbaşı, Hüseyin Başkadem'le görüştü

110 kişilik dev sanatçı kadrosunda başrolleri Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

İzleyiciden büyük alkış toplayan oyunun ardından açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci; Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluş hikayesini anlatan bu destansı tiyatro eserini bizlerle buluşturan yazar ve yönetmenimiz Bora Severcan'a ve emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını olmak üzere vatan toprağı için kanlarını akıtan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz" dedi.