Afyonkarahisar'a gelen Güney Koreli 20 Ulusal Basın Temsilcisine Afyonkarahisar tanıtılacak.

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

 

 

Termal ve sağlık turizmini canlandırmak ve ilgiyi daha fazla arttırmak adına TC Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Afyonkarahisar Valiliği ile Zafer Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları koordinatörlüğünde Afyonkarahisar'a gelen Güney Koreli 20 Ulusal Basın Temsilcisine Afyonkarahisar tanıtılacak.

 

11 Mayıs tarihine kadar Afyonkarahisar ‘da çeşitli inceleme gezilerine katılacak basın mensupları, tarihi, kültürel alanlar ve termal tesisleri inceleyecek. Güney Koreli basın mensupları programları çerçevesinde Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ZEKÂ Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, STK temsilcileri ve otel yöneticileri ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

 

GÜNEY KORE İLE FARKLI BİR BAĞIMIZ VAR

 

Programda konuşan ve Koreli basın mensuplarına Afyonkarahisar hakkında bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Güney Kore ile farklı bir bağımız var. Biz Güney Kore’yi diğer ülkelerden, Güney Kore vatandaşlarını diğer ülkelerin vatandaşlarından farklı görürüz. Güney Kore için şehit olan, gazi olan Türk vatandaşlarımız, büyüklerimiz sizle bizim aramızda önemli bir bağ kurmuştur. Bunun bir gereği olarak sizleri burada misafir etmekten gerçekten mutluluk duyduğumuzu tekrar tekrar ifade etmek isterim” dedi.

 

AFYONKARAHİSAR DEVLETİMİZİN TEMELİNİN ATILDIĞI YER

 

Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürü, lezzeti kısacası her yönüyle çok köklü bir şehir olduğundan bahseden Vali Mustafa Tutulmaz: “Kültüre olan ilginizi, tarihe olan ilginizi biliyoruz. Afyonkarahisar hem Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi açısından hem de insanlık tarihi açısından önemli konumda olan bir yerdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli olan bölümü burası cumhuriyetin kurulduğu topraklardır. Buralar Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ve başarıyla sonuçlanarak bugüne gelen devletimizin temelinin atıldığı yerlerdir. Bu bizim açımızdan büyük bir zenginliktir” ifadelerini kullandı.

 

FRİGYA DÖNEMİ ESERLERİ GÖRÜLMEYE DEĞER

 

Frigya kültürel mirası hakkında da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Yine diğer bir husus insanlık tarihi açısından önemli olan Frig İmparatorluğu'nun, Frig döneminin bütün eserleri, kazanımları ülkemizde ve özellikle de bizim bölgemizde, ilimize komşu il Kütahya ve Eskişehir sınırlarında kalan bölgede varlığını sürdürmektedir. Burada gerek Kral Midas'ın eseri olan hususlar, tarihi kaya mezarları mağara içerisinde yaşam kalıntıları, Kral Yolu görülebilecek tarihi kalıntılardır.  Bu bölge içerisinde 70'in üzerinde tarihi eser tarihten bu tarafa gelmiş ve hala ziyaretçilerini beklemektedir” dedi. 

 

MEVLEVİLİĞİN İKİNCİ MERKEZİ KONUMUNDAYIZ

 

Türkiye’de ilk olan müzeler ve tarihi müzeleri de anlatan Vali Mustafa Tutulmaz: “İlimizde Arkeoloji Müze’si çok geniştir. İçerisinde 38 bin malzeme vardır. Bunun dışında Müzik Müzemiz var. Türkiye'de ilk diyebileceğimiz bir müze. Yumurta ve Yumurta Sanatları Müzemiz var. Bu müze de Türkiye'de ilk diyebileceğimiz bir müze. Kurtuluş Savaşı'nın panoramik olarak gösterildiği bir panoramik müzemiz var. İstiklal Tanıtım Merkezi şeklinde. Tarihi bir konumda olan Afyon Kalesi var. Afyonkarahisar Mevleviliğin 2. Merkezi. Hoşgörü kültürünün temelini oluşturan Mevlevilikte, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin oluşturduğu anlayışın ikinci merkezi konumundadır. Mevlevi yaşantısını görebileceğiniz, bunun yaşatıldığı bir cami ilimizde bulunmaktadır. Ulu Camii’ni de görmenizi isterim. Bu cami kendine has özellikleri olan, hiç çivi kullanılmadan ahşap işlemeyle yapılmış, çok orijinal bir sanatla yapılmış tarihi bir camidir” şeklinde konuştu.

 

TERMAL YATIRIMLARLA ADYONKARAHİSAR'A İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Son olarak termal ve sağlık turizmi hakkında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “İlimiz açısından en önemli hususlardan birisi de elbette ki termal. Termal turizmde 25 binin üzerine çıkan yatak kapasitemiz var. Bunun 15 bini nitelikli yataktır. Yatak kapasitemiz 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı otellerden oluşuyor. Bu yatak kapasitesinin sağlık turizmi ile beraber kullanılması ile her geçen gün ilimizin çekiciliği artmaktadır. Modern kür merkezleri, SPA merkezleri ile otellerimiz dünyada kendi alanında bulunan en iyi otellerdir. Termal yatırımları son 15-20 yıllık süreçte hızlanmıştır. Daha önce geleneksel metotla kullanılıyordu. Bu yatırımlar ile birlikte ilimize olan ilginin her geçen gün arttığını görmekteyiz. Sizlerin de sağlık turizmi, termal turizm ve diğer sağlık turizmi ve üniversitede göreceğiniz, üniversite yönetiminin sizleri anlatacağı bilgiler ile beraber güzel duygularla buradan giderek,  ülkenizden daha fazla Güney Koreli dostumuzu buraya getireceğinize inanıyorum. Bu durum hem ilişkilerimizi güçlendirecek hem de tesislerin daha iyi kullanılmasını sağlayacaktır. İlimizde hoş vakit geçirmenizi ve güzel duygularla ilimizden ayrılmanız dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.