Geçen hafta Google’da en çok aranan konular açıklandı …

Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle BuluştuTürkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle Buluştu

Geçtiğimiz hafta Google’da en fazla arama yaptığımız konular belli oldu. Interpress’in Google Türkiye'den elde ettiği verilere göre 19–26 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de en çok aranan konunun, Milli Savunma Bakanlığı tarafından hizmete sunulan “Şehit Sorgulama” olduğu ortaya çıktı. Gündeme damga vuran ikinci konu Cumhurbaşkanı’nın bir konuşmasında bahsettiği “Sefer Görev Emri” olurken üçüncü sırada ise geçtiğimiz gün Çekya’da yakalanan “Salih Müslim” yer aldı. Google’da en çok aranan dördüncü konu öldüğü iddiaları ortaya atılan ancak sağ olduğunu açıklayan “Sylvester Stallone” olurken 2015 yılında öldürülen üniversite öğrencisi “Fırat Yılmaz Çakıroğlu” ise geçen hafta mezarı başında anılırken, Google’da en çok aranan beşinci isim oldu.

 

ÖNE ÇIKAN DİĞER KONU VE İSİMLER …

 

Geçen hafta Google’da arama yaptığımız bir diğer isim Çocuklar Duymasın dizisinde yeni “Havuç” karakterini canlandıracak olan oyuncu “Baran Erdoğan” olurken, geçtiğimiz gün 44. doğum günü nedeniyle anılan 15 Temmuz şehidi “Ömer Halisdemir” en çok aranan bir diğer isim olarak öne çıktı. Yakında televizyonda başlayacak olan Börü dizisinin isminin ne anlama geldiği bir çok kişi tarafından merak edilirken “Börü ne demek” en çok aranan konular arasında yer aldı. Geçen hafta Amerika’da güneşlenirken fotoğrafları çekilen ünlü isim “Eda Taşpınar” Google’da en fazla aranan dokuzuncu isim olurken köylere dönüşü teşvik etmek ve köylüye gelir sağlamak amacıyla hayata geçirilen “TİGEM, 300 koyun” projesi de geçen hafta en çok gündemde yer alan konulardan biri olarak dikkat çekti.