24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde yapılan ittifak neticesinde İYİ Parti listeleriden Meclis'e giren Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, İYİ Parti'den ayrıldı.

Gözden kaçırmayın

AkParti Adayından Gövde Gösterisi!AkParti Adayından Gövde Gösterisi!

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde yapılan ittifak neticesinde İYİ Parti listeleriden Meclis'e giren Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, İYİ Parti'den ayrıldı.

Uysal'ın istifa etmesiyle, Demokrat Parti'de Meclis'e girdi. Meclis'te parti sayısı 8 oldu.

TBMM’ye İYİ Parti’nin listesinden giren Afyonkarahisar Milletvekili ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti’ye geçti. Böylece TBMM’de 8 parti oldu.

Seçime İYİ Parti listesinden giren Gültekin Uysal, Demokrat Parti’ye geçti ve böylece Meclis’te Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi olmak üzere 8 parti oldu.

GÜLTEKİN UYSAL'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI:

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İYİ Parti'den istifa edip DP'ye geçtiği yönündeki söylentilere ilişkin açıklama yaptı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi'nde İYİ Parti'den Afyonkarahisar birinci sıra adayı olarak milletvekili seçildiğini hatırlatan Uysal, İYİ Parti listesinden seçilmesinin İYİ Parti üyesi olduğu anlamını taşımadığını vurguladı.

Uysal, "Ben Demokrat Parti Genel Başkanıyım. İYİ Parti'ye geçmem için DP'den istifa etmem gerekiyor. Ben genel başkanı olduğum partimden istifa etmedim. İYİ Parti'ye hiç geçmedim. Sadece Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti'nin listesinde yer aldım. Bundan dolayı üyesi olmadığım İYİ Parti'den istifa ederek DP'ye geçmem de söz konusu değildir" dedi.

 

GÜLTEKİN UYSAL KİMDİR?

1976 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlkokulu Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulunda, Ortaöğrenimini ise İstanbul Özel Üsküdar Fazilet Erkek Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. University of Houston’da Siyaset Bilimi alanında Lisans eğitimine başladı. Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

2003 – 2005 yılları arasında DYP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak görev yaptı. Mayıs 2005’te yapılan DYP Büyük Kongresi’nde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. Aynı dönemde, Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2007 yılı seçimlerinde Afyonkarahisar’dan Milletvekili adayı oldu. 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Demokrat Parti 5. Olağanüstü Büyük Kongresi ile 14 Ocak 2011 yılında yapılan Demokrat Parti 10. Olağan Büyük Kongresinde Genel İdare Kurul Üyeliğine seçildi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan, Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçildi. İş Hayatını Aile Şirketi Reisoğlu Mermer’de sürdürdü. Türk Ocağı Afyonkarahisar Şubesi, Liberal Düşünce Topluluğu, Afyon Eğitim Vakfı, Yörük-Türkmen Federasyonları gibi kuruluşlarda kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı.

Gültekin Uysal, “Türkiye Günlüğü” ve “Piyasa” dergilerinde çevirileri yayınlanmıştır. Gültekin Uysal Evli, Kayra ve Berrin adlarında iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.