AFYONKARARHİSAR GENÇLİK MERKEZİNDE “GÖREN GÖZÜMÜZ CAN DOSTUMUZ OLUN PROJESİ BAŞLADI”

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

 

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı çarşı merkezinde Kurra Camii karşısında hizmet veren Afyonkarahisar Merkezi proje çalışmalarına devam diyor. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi; Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Görme Engelliler Spor Kulübü ile işbirliği içinde görme engelli bireylere yönelik “Gören Gözümüz Can Dostumuz Olun” adlı yeni bir projeyi hayata geçirdi. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk, Kent Konseyi Engelliler Meclisi başkanı Mesut Yurt, , Görme Engelliler Spor Kulübü başkanı Serap Güderler, Gençlik Lideri Özge Mutlu,Kulüp Oyuncusu Çetin Sarıgül ile proje öncesinde Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde bir toplantı yapılarak, proje faaliyetleri planlandı. Proje ile gençler ile görme engelli bireyleri bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında gençlere, görme engelli bireyler ile ilgili gerekli eğitimler verildikten sonra her gencin en az bir görme engelli bireyi arkadaş edinmesi hedefleniyor. Ayrıca görme engelli bireylerin oynadığı Golbol sporunun gençlere uygulamalı olarak öğretilmesi, görme engellilerle satranç turnuvası yapılması, piknik, gezi vb birçok faaliyet yapılması planlanıyor. Proje ile görme engelli bireyler toplumsal yaşama katılımlarının artırılması ve bu süreçte gençlerin etkin rol oynamasının önemine dikkat çekilecektir. Projenin ilk toplantısı Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde 21.10.2017 tarihinde yapıldı. Yapılan toplantıda Kent Konseyi Engelliler Meclisi Mesut Yurt, Görme Engelliler Spor Kulübü başkanı Serap Güderler, Golbol Antrenörü ve Kulüp Teknik Direktörü Emre Tok, Oryantring İl Temsilcisi Mikail Taşkale 35 genç ile bir araya geldi. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi gönüllülerine proje kapsamında Oryantasyon Eğitimi verildi. Eğitim kapsamında görme engelli bireylere yardımcı olurken dikkat edilmesi gereken hususlar, gönüllülük, ekip çalışması, ortak bir amaç etrafında birlikte çalışabilme konularında gençlere teorik ve uygulamalı bilgiler verilerek gençlere farkındalık kazandırıldı. Proje kapsamında Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde gönüllü gençlere 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Bril Alfabesi eğitimi verilerek oryantasyon sürecine devam edilecektir. Projede yer almak isteyen gönüllü gençler Kurra Cami karşında bulunan Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ile irtibata geçebilirler.