Geçen hafta Google’da en çok aranan konular belli oldu …

Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle BuluştuTürkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle Buluştu

Geçen hafta Google’da en çok arama yaptığımız konular belli olurken Interpress’in Google Türkiye'den elde ettiği verilere göre 12-19 Mart tarihleri arasında Türkiye’de en çok aranan konunun, her yıl 14 Mart’ta matematik tutkunları tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek kutlanan “Pi Günü” olduğu ortaya çıktı. İkinci sırada 103. yıl dönümünü kutladığımız, “Çanakkale Zaferi” yer alırken en çok aranan üçüncü konu ise geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yuman dünyaca ünlü fizikçi ve yazar “Stephen Hawking” oldu.

 

Google’da geçen hafta en çok aranan dördüncü isim ise kurmuş olduğu sanal bir oyun üzerinden üye yapıp para toplayan ardından da aldığı paralarla kayıplara karışan 27 yaşındaki “Mehmet Aydın” olurken, TSK’nin yaklaşık iki ay gibi kısa bir sürede başarıyla yapmış olduğu operasyon sonucu girilen “Afrin” yer aldı. Geçen hafta Google’da en çok aranan diğer konular ise sırasıyla Tıp Bayramı, Üç ayların başlangıcı 2018, Elif Şadoğlu, Yiğit Dikmen, Mina Başaran ve Kerem Fırtına olarak belirlendi.