Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında Nisan 2014'te imzalanan "Bir Kan Bir Fidan" ağaçlandırma protokolü kapsamında fidanlar toprakla buluşmaya devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında 2014'te imzalanan "Bir Kan Bir Fidan" ağaçlandırma protokolü kapsamında bugüne kadar gönüllü kan bağışçıları adına 5 milyon 771 bin 677 fidan dikildi.

Bu çerçevede Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Türk Kızılayı'na gönüllü kan veren bağışçılar adına ülkenin her yanında hatıra ormanları tesis ediliyor.

Protokolün geçerli olacağı 5 yıl boyunca gönüllü kan bağışçıları adına yapılacak her bağışa karşılık bir fidan dikilmesiyle 15 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. Protokol kapsamında 2014'ten bugüne kadar gönüllü kan bağışçıları adına dikilen fidan sayısı 5 milyon 771 bin 677 oldu.

Bu Yılki Hedef 2 Milyon Fidan

 

Bu yılın ilk 6 ayında ise gönüllü kan veren 761 bin kişi adına, Türkiye'nin farklı yerlerinde fidanlar dikildi. Yıl sonu itibarıyla bu sayının 2 milyonun üzerine çıkarılması hedefleniyor.

 

Protokol kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimlerinde orman teşkilatı ile Türk Kızılayı yerel birim temsilcileri işbirliği içinde çalışıyor. Fidan dikim sahalarında etkinlikler düzenleniyor. Protokol ile Türkiye'nin değişik yerlerindeki vatandaşların fidan dikimlerinin yanı sıra gönüllü kan vermelerine de imkân sağlanıyor.

 

Vatandaşların yoğun katılımı ve desteğiyle ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor, aynı zamanda gönüllü kan bağışı sayısında da ciddi artış sağlanıyor.

 

"Sağlığı Yerinde Olan Her İnsan Kan Vermelidir"

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bir Kan Bir Fidan" başlıklı protokolü "Bakanlık görevinde imzaladığı en anlamlı belgelerden biri" olarak niteledi.

 

"Bu çalışmalar sürecinde kan bağışının önemini geniş halk kitlelerine duyurarak, kamuoyunda gönüllü kan bağışı ve ağaçlandırma konularında farkındalık oluşturmak istiyoruz." değerlendirmesini yapan Prof. Dr. Eroğlu, bir gün herkesin acil kan ihtiyacı yaşayabileceğini, bu ihtiyacı karşılayabilecek tek kaynağın da sağlıklı bağışçılar olduğunu vurguladı.

 

Kan bağışının, yapılabilecek önemli iyilikler arasında yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Sağlığı yerinde olan her insan kan vermelidir." ifadesini kullandı.