Global Girişimcilik Haftası’nın ülkemizde en kapsamlı ve en büyük etkinliği olan “Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu” TOBB'un liderliğinde UGM (Uluslararası Girişimcilik Merkezi), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Bankacılık Melek Yatırımcılık Platformu desteğiyle 20 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Suada’da gerçekleştirilecektir.

Global Girişimcilik Haftası (GGH) yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bir kampanyadır. GGH her sene Kasım ayının ikinci veya üçüncü haftasında düzenlenir

 

GGH, 2007 yılında gençlere fikirlerini hayata geçirmeleri için ilham vermek ve yol göstermek üzere ortaya çıktı. 10 ülkeyle başlayan macera bugün 150 ülke’ye sıçradı. GGH 2014 yılında 35.000’i aşan etkinlik sayısına ve milyonlarca katılımcı sayısına ulaşıldı.

 

TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu olarak İldeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirlemekteyiz. Bu kapsamda Girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili kullanabilmelerini sağlayacak, iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamındaki işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek, yol göstermek amacıyla girişimcilik eğitimleri, seminer ve paneller düzenlemekteyiz.

Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar’ daki Eğitim ve Öğretim kurumlarıyla ortak hareket ederek girişimcilik bilincinin arttırılmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda 13 ve 15 Kasım tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz projelerle ilgili çalışmalar yürütmekteyiz. “İcadınla İz Bırak” adlı projemiz ile yatırımcıları ve fikri olan girişimcileri buluşturmayı hedeflemekteyiz.

Girişimcilik haftası içerisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki öğrencilerle Girişimcilik üzerine söyleyişi düzenledik. 20 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Suada’da düzenlenecek “Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu”  na TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyonuyla beraber Afyonkarahisar’dan 45 kişilik bir ekiple gidilecektir.

TOBB AFYONKARAHİSAR GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU