Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Bireysel Sulama Desteklemeleri Kapsamında 55 Çiftçiyle Sözleşme İmzalandı

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi ile ilgili İl Müdürlüğünce 55 çiftçinin bireysel sulamasına destek sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP;

‘‘Tarımsal faaliyetler için gerçekleştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi gerekmektedir. İlimiz genelinde 2007-2016 yılları arasında 192 çiftçiye modern basınçlı sulama sistemleri desteklemesi olarak yaklaşık 1 Milyon 600 Bin TL ödeme yapılmıştır. 2017 yılında ise sözleşme imzalamaya hak kazanan 55 yatırımcıya ait hibeye esas destekleme tutarı 606 Bin TL’dir.

Ayrıca İl Müdürü Hüseyin ARAP; çiftçilere hayırlı olsun temennisinde bulunarak bu tarz tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik projelerle daima çiftçimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz’’ dedi.