166 okulda 10 bin öğrenciye çevre bilincini arttırmaya yönelik eğitim semineri verilecek

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

       Afyonkarahisar il merkezinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki 166 okula “GERİ DÖNÜŞÜM” semineri düzenlenecek.İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayladığı program çerçevesinde, Çevre Hizmetleri Birliği, Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi ve lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri Çevre Mühendisleri’nin işbirliğinde 19 Şubat  05 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek seminerlerde 166 okulda,10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

 

         Ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, tekstil atıklar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar işleneceği seminerlerde doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, ülke ekonomisine sağlayacağı katkılardan söz edilecek.

 

       05 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacak oan, eğitimler sonunda 10 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.  Afyonkarahisar merkez okullarındaki eğitimler tamamlandıktan sonra, birliğe üye ilçe belediyelerdeki okullarda eğitim çalışmalarına devam edilecek. Eğitimlerde öğrencilere bilgilendirici broşürler ve ÇEVKO Vakfı tarafından temin edilen eğitim dokümanlar dağıtılacak.