Proje katılımcıları program sonrasında Kudüs ve diğer gezdikleri yerler ile ilgili gençlere sunumlar yaparak projenin daha fazla gence ulaşmasına katkı sağlıyorlar.

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Medeniyetimizin Keşfi Kudüs Projesi” kapsamında 10-12 Mayıs 2018 tarihlerinde Afyonkarahisar'dan, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezi gençlik lideri Müslüm USANMAZ ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi aktif gönüllü gençlerinden lider adayı Ebru GEZER seçildi. Projede yer alan gençlik liderleri katılımcılar Gençlik Merkezlerinin aktif olma durumlarına göre, gençler ise Gençlik Merkezleri bünyesinde aktif gönüllüler olma durumlarına göre seçildiler. Proje kapsamında katılımcı gençlerimiz Yafa, Kudüs, Eriha, El Halil, Beytüllahim şehirlerini ziyaret ettiler. İki gün süren olan program kapsamında Yafa şehrinde Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi; Eriha şehrinde Tecrübe dağı ve Lut gölü ziyaretlerinin ardından kadim şehir Kudüs'e hareket ettiler. Gençlerimiz, her adımı tarih, her adımı medeniyet kokan Kudüs topraklarında başta Mescid-i Aksa Camii olmak üzere Zeytin Dağı, Burak Mescidi, Muallak Kayası, Kadim Mescit, Hz. Fatıma Mihrabı gibi tarihi ve dini açısından önem taşıyan yerleri ziyaret ederek dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma ve yaşama imkânı buldular.

 

Proje katılımcıları program sonrasında Kudüs ve diğer gezdikleri yerler ile ilgili gençlere sunumlar yaparak projenin daha fazla gence ulaşmasına katkı sağlıyorlar. Bu kapsamda Afyonkarahisar Gençlik Lideri Gençlik Merkezi has odada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İmam Hatip Lisesinde öğrencilere sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumlar ile gençlerimizin bilgi ve kültürel alt yapılarını sağlam temeller üzerine inşa etmiş bir kuşak olmaları ve geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını sağlaması planlanıyor. Bölgenin başta İslam medeniyetleri olmak üzere dünya medeniyetleri açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve inanç, siyaset, kültür, tarih açısından öne çıkan öğeleri gençlerle yerinde paylaşarak Kudüs konusunda bilinç geliştiriliyor.