Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘Sahne Sırası Sende’ Türk Müziği Yarışmasının Afyonkarahisar il birinciliği 10 Mart Cumartesi Günü saat 10.00’da Afyon Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığınca ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla 4. kez düzenlenen yarışma; 18-23/24-29 yaş arası solo kız ve erkek ile 18-29 yaş özgün yorumlama olmak üzere toplam 5 kategoride icra edildi.

 

Yarışma kapsamında yetenekli gençlerTRT repertuvarından Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziğialanlarında  seçtikleri eserler ile  solo ses ve özgün yorumlama kategorilerinde birinci olabilmek için mücadele ettiler. Afyonkarahisar Kocatepe ÜniversitesiDevlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi  Dr.Yıldırım AKTAŞ, Öğretim Görevlisi Semih ŞENYAYLA, Öğretim Üyesi Taylan AKYÜZ jüri üyesi olarak programda yer aldılar.  Toplamda 16 Yarışmacı ve 1 Grubun katıldığı yarışmada 5 farklı alanda,Jüri tarafından 18-23 yaş Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses, 24-29 yaş Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses,  18-29 yaş özgün yorumlama il birincileri tespit edilmiştir. 18-23 yaş kategorisinde Solo Kız Ses alanında Büşra Aleyna SARU, Solo Erkek Ses alanında Zülküf AKÇEŞME, 24-29 yaş kategorisinde Solo Kız Ses alnında Derya ÖZTÜRK, Solo Erkek Ses alanında Tayfun KABADAYI; 18-29 yaş kategorisinde özgün yorumlama alanında “Grup Karahisar” il birincisi olmuşlardır. 

  İl Birincisi olan gençler 17 Nisan 2018’de İzmir’de düzenlenecek olan bölge yarışmasına giderek ilimizi temsil etmeye hak kazandılar. Yarışma sonrasında Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet ERTÜRK ve Jüri üyeleri tarafından birinci olan gençlere ödülleri taktim edilerek tüm katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir. Jüri üyelerine, yarışmaya katılan gençlerimize ve gönüllü gençlerimize, gençlerimizin ailelerine Afyonkarahisar Gençlik Merkezi olarak teşekkür eder, yarışmanın farklı kategorilerinde il birincisi olan gençlerimize bölge yarışmasında başarılar dileriz.