Saadet Partisi'nin 30 Ekim'de yaptığı 6. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Temel Karamollaoğlu ile birlikte GİK üyeleri de açıklanmıştı. Başkanlık Divanı da kongreden iki hafta sonra, 16 Kasım'da kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak Gençlik Kolları Başkanı, bugüne kadar açıklanmamıştı. Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı da kamuoyu ile paylaşıldı.

 

GÖREVİ 5 YIL FATİH AYDIN YÜRÜTTÜ

 

"Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır." şiarıyla çalışmalarını yürüten Milli Görüş hareketinin siyasi partisi olan Saadet Partisi'nin Gençlik Kolları başkanlığı görevini 5 yıl boyunca yürüten Fatih Aydın, 6. Olağan Kongre'de Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanlığı görevine alınmıştı. Kongreden bugüne kadar görevini sürdürüen Aydın, görevini devretmiş oldu.

 

YENİ BAŞKAN SALİH AKYÜZ

 

Heyecanı ile tüm toplumsal kesimlerin gönlünü kazanan Saadet gençliğinin yeni başkanı Salih Akyüz oldu. Saadet Partisi 30 Ekim 2016 Kongresinden sonra, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi seçilen Akyüz, Anadolu Gençlik Derneği'nde Lise Başkanlığı görevinde de bulunmuş tecrübeli bir isim olarak dikkat çekiyor. Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde sırasıyla Dış İlişkiler Başkanlığı, Genel Sekreterlik, Mali İşler Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Eğitim Başkanlığı görevlerinde bulunan Akyüz, Saadet gençliğinin başkanı oldu SALİH AKYÜZ KİMDİR?

 

Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olan Salih Akyüz, 1987 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kocaeli’nde tamamladı. 2011 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Yine aynı yıl Ankara Üniversitesi’nde Öğretmenlik Formasyonu eğitimini aldı. Gazi Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü’nde Yüksek Lisans yapan Akyüz, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde ikinci lisans programı devam ediyor.

 

Milli Görüş Hareketinde Anadolu Gençlik Derneği Lise Başkanlığı ile başlayan görev hayatı, Darıca İlçe Ortaöğretim Komisyon Başkanlığı ile devam etti. Üniversite öğrenimi sırasında 2008 – 2010 yılları arasında Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Üniversite Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Yine aynı yıllarda Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) ve Uluslararası Gençlik Forumu Derneği (IYFO)’da çeşitli görevlerde bulundu.

 

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde sırasıyla Dış İlişkiler Başkanlığı, Genel Sekreterlik, Mali İşler Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Eğitim Başkanlığı görevlerinde bulundu. Balgat Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığı sırada yapılan Saadet Partisi Ekim 2016 Kongresinden sonra, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi oldu.

 

İngilizce, Arapça, Almanca ve İbranice bilen Salih Akyüz, evli ve bir çocuk babasıdır.