Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Tebliğ kapsamında 18-40 yaş arası kırsal alanda ikamet eden/etmek isteyen ve tarımsal faaliyet gösteren/göstermek isteyen çiftçilerie Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 30 bin TL’ ye kadar hibe desteklemesi verilecektir.

 

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim ACAR;

 

‘‘Tebliğin amacı, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi kapsamında bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacaktır.

 

Başvurular 02 Nisan 2018 tarihinde başlayıp 30 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar İl-ilçe Müdürlüklerimize yapılacaktır. Başvurularda genç çiftçilerimizin öncelikle Bakanlığımız tarafından hazırlanan web tabanlı yazılım (gencciftci.tarim.gov.tr) programındaki ön başvuru formunu doldurarak başvurmaları gerekmektedir.

 

Genç çiftçilerimiz bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerini hazırlayıp 30 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar İl-İlçe Müdürlüklerine elden şahsen teslim edeceklerdir. Başvuru formu ve istenen ekler web tabanlı yazılım (gencciftci.tarim.gov.tr) programından çıktı alınmak suretiyle dosya haline getirilerek teslim edilecektir.

 

Hibe desteğinde faydalanmak isteyen ve şartları taşıyan genç çiftçilerimiz İl Müdürlüğümüz web sitesinden (https://afyonkarahisar.tarim.gov.tr) ve ayrıca İl-İlçe Müdürlüklerimizdeki konu uzmanı arkadaşlar tarafından istedikleri takdirde bilgilendirilecektir. Yatırım yapmak isteyen ve şartları taşıyan tüm çiftçilerimizi bekliyoruz’’ dedi.