Afyonkarahisar Müftülüğü’nün GELENEKSEL HAYDİ ÇOCUKLAR NAMAZA PROGRAMI

Yarıyıl tatilinde öğrencilerimizin namaz alışkanlığı kazanması için geçen yıllarda olduğu gibi İl Müftülüğümüz Haydi Çocuklar Namaza projesini bu senede hayata geçirecektir. Proje 23 Ocakta başlayıp 3 Şubatta sona erecektir.

Uygulama kız çocuklarımız için 2 vakit, erkek çocuklarımız için 3 vakit camide, kalan vakit namazları ise evlerinde velilerinin refakatinde kılmaları ile gerçekleşecektir.

Geçen yıllarda veli ve öğrencilerimizden gördüğümüz güzel ilgi bizi bu projeyi devam ettirmeye teşvik etti. Müftülük olarak gördük ki, proje gençlerimize çok ciddi kazanımlar sağladı. Yaz tatilinde olduğu gibi , çocuklarımızın camiye ve namaz ibadetine ünsiyet sağlaması, cami kültürünü güçlendirmesi, zamanını iyi değerlendirmesi gibi güzellikler yaşattı. Yine kendi mahallesindeki büyükleri ile ortak mekanı paylaşmanın ve büyüklerine karşı davranışlarında nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi pratikleri yaşadılar.

Büyüklerinden gördükleri iltifat sayesinde çocuklarımızın camiye karşı ilgilerinin arttığı gözlenmiştir. Bu sebeplerle bu yıl yine camilerimizde okulların tatil olduğu iki hafta için çocuklarımıza yönelik proğram yapılacaktır. Bu çalışma, 4 Şubat 2017 Cumartesi günü öğlen namazı sonrası ilimiz Selçuklu camiinde yapılacak final proğramı ile son bulacaktır.

Bu programımız konusunda velilerimizin duyarlılığını bekliyoruz