Ahmet Taşpınar'ın kaleme aldığı, Onur Bilgin'in yönetmenliğini yapacağı, sinema sanatçıları Selahattin Taşdöğen, Mihriban Er ve Ertunç Alıcı’nın başrollerini paylaşacağı ve çekimleri bugün başlayacak olan 'Geçerken Uğradım' filminin açılış galası yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

Gala etkinliğine Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcıları Erhan Günay ile Cafer Sarılı, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sinema sanatçıları Selahattin Taşdöğen, Mihriban Er ile diğer sanatçılar katıldı.

 

Açılış konuşmalarını yapan Selahattin Taşdöğen ve Mihriban Er, çok eğlenceli bir film olacağına inandıklarını, genç arkadaşlarla birlikte çalışacakları için mutlu olduklarını ve iyi bir film ortaya çıkacağına inandıklarını söylediler.

 

Film Tanıtımı Kalıcı Hale Getirecek

 

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Tutulmaz tanıtımın kalıcı hale gelmesi için filmin önemli olduğuna değinerek: “İlimizin en önemli problemlerinden birisi tanıtım. Geçen yıl göreve başladığımda da bu konuya dikkat çekmiştim. Çok fazla değerimiz var ancak bunları Türkiye ve dünya ile yeterince paylaşamadığımız şeklinde görüşümü dile getirmiştim. Elbette yapılan çalışmalar ve harcanan emek olmuştur. Ancak mevcut değerlerin daha iyi tanıtılması, daha fazla kişiye ulaşılması ilimize kazanç olarak dönecektir. Bu kapsamda bir dizi etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikler içerisinde kalıcı olacağına inandığımız ve tarihe not düşülecek en önemli çalışmalardan birisi bu filmdir. Ahmet Taşpınar film konusunda sürekli bizlerle iletişim içerisinde oldu ve nihayetinde filmin içerisinde bizlerde yer aldık. Gerçekten bu kadar az bir bütçeyle bu işin ortaya çıkıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğumu açıkça ifade etmek isterim. Filmin bütçesi oldukça düşük. Bu konuda destek olan iş adamlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bizlerde Valilik olarak bu projeye destek oluyoruz. Eğer filmden önemli bir gelir elde edilirse bu gelir Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacak. İnşallah iyi bir reklam olur ve iyi bir gelir elde edilir” dedi.

 

İleride Herkes Afyon’a Gelmemeyi Eksiklik Görecek

 

Filmin en önemli yönünün Afyonkarahisar’ı her yönüyle ele alması olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Günlük yaşantı, sofra adabı, düğünler gibi birçok kültürel özelliğimiz filmde yer alacak. Subliminal tanıtım denilen şey yer alacak filmde aslında. Aslında herkes filmi izleyip gülerken bir taraftan da Afyonkarahisar’ı tanımış olacak. Ben inanıyorum ki ileride herkes Afyonkarahisar’a gelmemeyi bir eksiklik olarak görecek. Ben emeği geçen tüm ekibe, sanatçılarımıza, sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. İyi bir sonuç çıkacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gala etkinliği sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Vali Mustafa Tutulmaz film ekibine ve oyunculara başarılar diledi.