FRİG VADİLERİ VE FRİG YOLU AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ TURİZM FUARLARINDAN BİRİ OLAN UTRECHT TURİZM FUARI’NDA TANITILDI.

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

FRİG VADİLERİ VE FRİG YOLU AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ TURİZM FUARLARINDAN BİRİ OLAN UTRECHT TURİZM FUARI’NDA TANITILDI.

Avrupa'daki turizm sektörünün Berlin ve Londra'dan sonra en önemli fuarı olan Utrecht Turizm Fuarı‘nın 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında 47.si düzenlendi.

Türkiye’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Lahey Kültür ve Turizm Müşavirliği aracılığıyla 750 metrekarelik alanda yaklaşık 50 özel işletme ve sektör kuruluşu ile birlikte katılım sağladığı Utrecht Turizm Fuarı’nda 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destinasyon odaklı tanıtım ve pazarlama stratejisi damgasını vurdu. Amacı, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan Frig Vadisi’nin tanıtımına, eserlerin korunmasına ve bölgenin turizm potansiyelinin artmasına yönelik çalışmalar yapmak olan FRİGKÜM’de Bakanlığın destinasyon odaklı tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Utrecht Turizm Fuarı’na katılım sağladı.

    Türkiye’ye ayrılan alanda yer alan FRİGKÜM standında ülkemizde yeni gelişmekte olan Turizm Yollarından biri olan  ‘FRİG Yolu’  destinasyonun tanıtımını Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge ÖZTÜRK DEMİRAYAK yaptı. 

FRİGKÜM Standına özellikle doğa tutkunlarının, turizm yazarlarının, doğa turizmi ile uğraşan acentaların, bisiklet ve yürüyüş meraklılarının ilgisi yoğun oldu. Standda ziyaretçiler İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge ÖZTÜRK DEMİRAYAK tarafından Frig yolundaki yürüyüş rotaları, konaklama, yeme-içme ve ulaşım olanakları hakkında bilgiler verildi ve Afyon Lokumu ikramı yapıldı. Dağıtılan görsel ve bilgilendirici materyaller aracılığıyla Frig Vadileri’nin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin etkili bir biçimde tanıtımı yapıldı.

Sağlık Turizmi’nin tanıtımı kapsamında Utrecht Turizm Fuarı’na katılan Korel Otel Genel Müdürü Ümit UYSAL, Satış ve Pazarlama Müdürü Taylan TURAN, Oruçoğlu Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Levent ORUÇ, Genel Müdürü Mehmet ESLEK, NG Afyon Güral Oteli Genel Müdürü Cenker YILMAZ, Satış ve Pazarlama Müdürü İmge Su ALTINTAŞ KAHYAOĞLU, İkbal Termal Oteli Genel Müdürü Ali GÜMÜŞHAN’da FRİGKÜM standını ziyaret ederek İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili  Özge ÖZTÜRK DEMİRAYAK’a başarılar dilediler. 

    NG Afyon Güral Otel’inde standının yer aldığı alanda Genel Müdür CENKER YILMAZ DRT Televizyonu’na yaptığı açıklamalarda İşletme ve Afyonkarahisar olarak sağlık turizmi konusunda beklentilerinin çok fazla olduğunu ve Hollanda Utrecht Fuarının kendileri için de önem taşıdığını vurguladı.