Fatih Ortaokulu okul öncesinden anlamı bir proje bugün yapılan faaliyetle tamamlandı. Sene başında başlanan ‘Kendi Oyuncağını Kendin Yap’ projesi bugün düzenlenen etkinlikle tamamlanmış oldu.

 

Fatih Ortaokulu okul öncesi öğrencileri öğretmenleri Hülya DEMİRAL, Merve ONAY ve Emine AYDIN önderliğinde önce yapacakları oyuncakları tasarladılar. Sonra bu oyuncakları çizdiler. Velilerinin de yardımıyla kendi oyuncaklarını ürettiler. Yaptıkları bu oyuncakları da kardeş okullları Göçerli İlkokulu anasınıfı öğrencilerine hediye ettiler.

 

Öğrencilerin değişik malzemelerden yaptığı birbirinden ilginç oyuncaklar büyük beğeni toplarken, eski oyunların da hatırlatılacağı proje kapsamında Göçerli İlkokulu ziyaret edildi.

 

Okul müdürü Murat Nail ÜNER "Bu projemiz kendi oyuncağını kendin yap projemizdir. Biliyorsunuz çocukluğumuzda hepimizin çok sevdiği oyunlarımız, oyuncaklarımız vardı. Oyunlarımızın da bizim sosyolojik açıdan, psikolojik açıdan, gelişimimize katkıları tartışılmaz bir gerçektir. Eğitim anlamında da bize kazandırdıkları çok fazladır. Çocuklarımız daha bu yaşta bilgisayarda, internette veya televizyon başında çok zaman harcıyorlar. Hani yapma bunu yavrum dediğinizde, ne yapayım dediği zaman; ona yapabileceği bir oyuncağı tarif etmek gerektiğine inandığımızdan bu yüzden böyle bir proje başlattık. Çocuklarımız hem güzel zaman geçirdi hem el becerileri gelişti. Bugün öğretmenimiz Hülya DEMİRAL ve öğrencileriyle Göçerli köyündeki arkadaşlarını ziyaret ettik. Hep birlilte bu oyuncaklarla oynadılar ve emek vererek yaptıkları oyuncakları arkadaşlarına hediye ettiler. Çocuklarımızın bugün çok mutlu olduklarını gördüm. Okul Öncesi Öğretmenlerimize böylesine anlamlı bir proje için teşekkür ediyorum."dedi.