EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ EKİPLERİNİN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR İZLENİP, DEĞERLENDİRİLECEK

 Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinin yürüttükleri çalışmaları değerlendirecek olan “İzleme-Değerlendirme Ekibi”nin kurulduğu ve faaliyetlerine başladığı ifade edildi.  

  Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında yaptıkları hatırlatıldı.

  Evde sağlık hizmetleri alan kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesinin amaçlandığı kaydedilerek, kentte 19 Evde Sağlık Hizmetleri ekibinin görev yaptığı aktarıldı. Sağlık Kurumlarının koordinasyonlu bir şekilde hizmet sunduğu bir alan olan Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerinin çalışmalarını yerinde değerlendirmek, ihtiyaç varsa gidermek ve varsa sorunlara çözüm getirmek sureti ile en iyi hizmeti sunmak için İzleme Değerlendirme Ekibinin oluşturulduğu ifade edildi. 

 Yeni kurulan ekibin, ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulduğu ve faaliyetlerine başladığı aktarıldı.