Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TOKİ’ nin son 15 yılda Afyonkarahisar’a 1 milyar 200 milyon TL’lik muazzam bir yatırım gerçekleştirdiğini ifade etti.

      TOKİ tarafından Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen özverili çalışmalarla toplu konut ve sosyal donatı alanında büyük yatırımlara imza atıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “TOKİ ile vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık” diye konuştu.

      TOKİ PROJELERİ İLE AFYONKARAHİSAR’IN ÇEHRESİ DEĞİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TOKİ öncülüğünde yürütülen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında yapılan yatırımlarla Afyonkarahisar’ın sosyal ve teknik özelliklere sahip, doğal ve kültürel değerlerle bütünleşmiş modern bir il haline geldiğini ifade etti.

Afyonkarahisar’da tamamlanan ve devam eden işlerle ile birlikte toplam 45 proje dahilinde 8.468 konut, 1 büfe, 12 cami, 5 hastane, 1 huzurevi, 5 ilkokul, 1 kreş, 2 lise, 4 pansiyon, 1 spor salonu, 18 ticaret merkezi projesi hayata geçirildi. Bu çalışmalar içerisinde bugüne kadar 39 projede 6.743 adet konutun yapımı tamamlandı.

Ayrıca, 500 kişilik Polis Meslek Yüksekokulu eğitime açıldı, Sandıklı Termal Huzurevi hizmete alındı, Kocatepe Üniversitesi 100 adet konut inşaatı tamamlandı.

EGE’NİN PARLAYAN YILDIZI AFYONKARAHİSAR

TOKİ tarafından son 15 yılda gerçekleştirilen özverili çalışmalarla toplu konut ve sosyal donatı alanında devasa yatırımlara imza atıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘‘Afyonkarahisar’a 1 milyar 200 milyon TL tutarında toplu konut ve sosyal donatı yatırımı yapıldı. Yapılan bu yatırımlar kentsel ve kırsal alanda herkesin yeterli ve yaşanabilir konut sahibi olmasında destekleyici rol üstleniyor. TOKİ, öncelikle konutu olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmalarına destek oluyor. Bu kapsamda Şuhut ilçemizde 112 adet konut inşaatını tamamlayarak, anahtarları hak sahiplerine teslim ettik. 412 adet ikinci etap konutlarını da önümüzdeki günlerde bitirerek, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yine Dinar’da 110 adet konutu vatandaşlarımıza teslim ettik” dedi.