* ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU’NDAN AFYONKARAHİSAR’A BİR MÜJDE DAHA…

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Afyonkarahisar’da 4 ilçeye daha doğalgaz dağıtım kararı verildi. İletim hatlarının Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılması hususu üzerine 2014 yılında Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında ön başvuru yapan Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ ilçelerinin başvurusu kabul edildi.

Afyonkarahisar’da Doğalgaz Ağı Genişliyor

Doğalgaz iletim hatlarının tamamlanmasıyla şehir içi dağıtım hatlarının yapılabilmesi için söz konusu 4 ilçenin ilgili dağıtım bölgesinin genişletilerek lisans kapsam alanına alınması gerekiyordu. Bu çerçevede Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ ilçe belediyeleri kendi meclislerinde ilgili dağıtım bölgesine dahil olabilmek için talep yazısını onaylayarak, Aksa Afyon Doğal Gaz Dağıtım A.Ş’ye başvuruda bulundu. Aksa Afyon Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. bu talep yazılarıyla birlikte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na doğal gaz dağıtım lisansına konu dağıtım bölgesine Afyonkarahisar ili Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ ilçelerinin dahil edilerek dağıtım bölgesinin genişletilerek lisansının tadil edilmesini talep etti.

Bu talebin ardından devreye giren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gerekli desteği vererek, söz konusu 4 ilçe için dağıtım kararının alınmasını sağladı. Bu kararla birlikte Afyonkarahisar nüfusunun büyük bir bölümünün doğalgaz kullanmasının önü açılmış oldu.

“Kararın Hem İstihdama Hem de Bölge Ekonomisine Katkı Sağlamasını Bekliyoruz”

Yürütülen çalışmalar neticesinde İscehisar’ın iletim hattının yapımı tamamlandı. Şuhut, Sandıklı ve Emirdağ’ın iletim hatlarının ise yapım ihalesi devam etmekte olup, 2017 yılı sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 4 ilçeye daha bu müjdeli haberi verdiğini ifade ederek “Şehrimizi yeni doğalgaz hatlarına kavuşturacağız. Böylece Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ organize sanayi bölgelerimiz de canlanacak. Bu kararın hem istihdama hem de bölge ekonomisine olumlu katkı yapmasını bekliyoruz. Hemşehrilerime şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.