Erbakan Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Cemal Karkı, dönemin başbakanı Mesut Yılmaz2ın 28 Şubat'la ilgili mahkemeye verdiği ifadeye cevap verdi.

Karkı, açıklamasında "28 Şubat davasında tanık sıfatıyla dinlenen eski Başbakan Mesut Yılmaz, 28 Şubat’ın ‘siyasi patolojik’ anlayışından hareketle, 28 Şubat’ta üstlendiği haksız görev ve sorumluluk diyetinin gereğini yerine getirerek olayları çarpıtmak vasıtasıyla 54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mıza suç isnadında bulunmaya çalışması hala 28 Şubat’ın zihnî hapsinden kurtulamadığının en belirgin göstergesidir." dedi.

"Mesut Yılmaz'in 28 Şubat’ın ortaya koyduğu yöntem ve hedefleri gerçekleştirmek üzere, sürecin sistematiğinin en kilit isimi olarak, bağımsız ve tarafsız hareket etmediği, dış güçlerin Türkiye üzerindeki oyunlarına hizmet ettiği gün gibi aşikârdır." diyen Karkı'nın açıklamaları şöyle:

"Mesut Yılmaz, 28 Şubat’ta uyguladığı anti demokratik ve etik olmayan siyasi manevralarla, o günkü siyasi konjonktürün gereğini yerine getirerek, kayıtsız ve şartsız teslimiyetçi politika uygulayarak 55. Hükümeti kurmuş ve 28 Şubat’ın "siyasi güç merkezi” olmayı kabul etmiştir.


Mahkeme önünde, ‘siyasi dürbünü tersten gösterme’ anlayışıyla, asıl suç unsurlarını ortaya koymak yerine, 28 Şubat'ın asıl mağduru olan 54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan’a suç isnadında bulunması, içinde bulunduğu suçluluk psikolojisinin bir yansıması olsa gerek.

Şunu da ifade etmek gerekirse, 28 Şubat’ın patolojik tablosundan yararlanmaya çalışan siyasetçilerin şu andaki durumları ortadadır. Bunlar, zaten milletin vicdanında mahkûm olmuş, itibarlarını kaybetmiş ve siyasi tarihimizin karanlık sayfalarındaki yerlerini almıştır.

Millete karşı yapılan 28 Şubat operasyonunda kendisine verilen görevleri harfiyen yerine getiren Mesut Yılmaz, mahkeme önünde de, siyasi diyet borcunun gereğini yapmıştır."