Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Erasmus KA107 çalıştayı düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğinin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, KA107 Erasmus+ hareketliliğinin 2015 yılından itibaren başlayarak uygulama alanının genişlediğini ifade etti. AKÜ’nün hareketliliğe dahil olan ilk üniversitelerden birisi olduğunu dile getiren Sağbaş, “Bosna-Hersek, Kosova, Kazakistan, Malezya, Ukrayna, Cezayir, Arnavutluk ve Moldova gibi ülkelere KA107 Erasmus+ programı kapsamında hareketlilik sağlanıyor. 25 yabancı akademik personel Afyonkarahisar’ı ve üniversitemizi ziyaret etmiş olup 40 akademik personelimizde anlaşmalı olduğumuz bu ülkelere ziyaret gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

 

Erasmus tüm dünyada

 

Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörü Hür Güldü ise, Erasmus+ programının önceki yıllarda sürdürülen faaliyetleri tek çatı altında toplayarak yeni imkanlar sunduğunu söyledi. Uluslararası Kredi Hareketliliği Programının önemine vurgu yapan Güldü, “Bu Uluslararası Kredi Hareketliliği, klasik Erasmus Hareketliliğini Avrupa Birliği dışına taşıyarak tüm dünyaya yaydı. Bununla da kalmayarak Avrupa Birliğinin uluslararası boyutta öngördüğü politik hedeflerini kolaylaştırmak için tasarlanan eylemlerden birisi haline geldi” dedi.

 

Açış konuşmalarının ardından Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Uzman Yardımcısı Gülün Gözde Öztürk tarafından Uluslararası Kredi Hareketliliği, hibeler, gidilebilecek ülkeler ve sağlanması gereken şartlar ile ilgili sunum yapıldı.