Emirdağ Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehirdeki cadde ve sokaklarda gece başlattığı karla mücadele devam ediyor.

 

Emirdağ Belediyesi'nde oluşturulan karla mücadele ekipleri, 24 saat süreyle görev yaparak, kar yağışı ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Emirdağ ilçe genelinde küreme ve tuzlama aracı, elle tuzlama aracı, kepçe, greyderlerin bakımları yeniden gözden geçirilerek olumsuz hava koşullarında mücadeleye hazırlanmıştı.

Çalışmalar dün gece başladı aralıksız devam ediyor.

Emirdağ Belediyesi'nde oluşturulan karla mücadele timi gece ve gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak hizmet veriyor.

 

24 SAAT HİZMET

İlçede başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kar timlerinin 24 saat aralıksız hizmet verdiğini belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, vatandaşların da zorunlu olmadıkça araçlarını kullanmamaları konusunda uyardı.

Başkan Kargın, “Ekiplerimiz kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için 24 saat mesai yapıyor. Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havaya karşı araçlarını hazırlıklı tutsunlar. Su sayaçlarının donmaması için de gerekli önlemleri alsınlar” dedi.

 

ANA ARTERLER AÇIK

Emirdağ'daki kar yağışı ile çalışmalarına başlayan ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor. Karın yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarında kullanılan güçlü araç filosu ile ekipler, ilk olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhları daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapıyor. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılıyor.