BU YAZ ÇİFTE ÖDEME GELİYOR...

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

 

 

Emeklilerin beklediği bayram ikramiyesi için son dakika haberi geldi. Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesine sayılı günler kaldı. Daha önce hükümetten tarafından açıklanan emekliye ikramiye müjdesi, 12 milyon emeklinin yüzlerini güldürdü. Emeklilerin hayallerini kurduğu ikramiye gerçek oldu. İkramiye ödemelerinde herhangi bir kesinti ve haciz olmayacak. İşte emekliye yapılacak ikramiyelerin tarihleri.

 

Son dakika haberi… Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği ikramiye müjdesi haberi geldi. Çok sayıda emeklinin en çok arattığı konuların başında emekliye yapılacak bayram ikramiyesi ne kadar olacak? sorusu geliyor. İkramiyelerde ilk bin liralık ödemenin ay başında yapılması planlanıyor. İkinci ödeme ise Ağustos'ta gerçekleşecek. Kalıcı ödeme olarak planlanan ikramiye tutarında her yıl zam alarak yükselmeye devam edecek. İkramiye ödemelerinde herhangi bir haciz veya kesinti olmayacak.

KİMLER YARALANABİLECEK?

 

12.3 milyon kişi bayram ikramiyesi kapsamında. SGK'dan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri ikramiyeden yararlanacak.

YENİ EMEKLİ OLANLAR İKRAMİYE'DEN FAYDALABİLECEK Mİ?

 

İkramiye'den sadece eski emekliler değil aynı zamanda yeni emekli olmuş kişilerde yararlanabilecek. Bu kişiler emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde ikramiyelerini alabilecekler. İkramiye için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor.

NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

 

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ödenecek. Emekliler ve maluller biner lirayı alacak. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranında ikramiye ödenecek.

 

Geçirdiği iş kazası nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alan kişilerin ikramiyesi de iş göremezlik oranına göre hesaplanacak.

 

Hem kocasından hem babasından veya annesinden aylık alan kişilere de ölüm aylığı oranı yüksek olan dosya baz alınarak ödeme yapılacak.

KESİNTİ YOK:

 

İkramiyede kesinti ve haciz yapılamayacak.

 

NASIL ÖDENECEK?:

 

İlk ödeme Haziran başında yapılacak. SGK, ödeme tarihlerini önceden duyurup, hesaplara yatıracak.

 

KALICI OLACAK:

 

Bu yıldan başlayarak her yıl verilecek.

 

TUTAR ARTACAK:

 

İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak tutar her yıl artırılabilecek.

SANDIKLARI DA KAPSAYACAK

 

Sandıklardan emekli olan vatandaşlar da biner lira ikramiye alabilecek. Yapılacak düzenlemeden 150 bin sandık emeklisi yararlanacak. Paket kapsamında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ikramiye veriliyor. Ancak bu, halen faaliyetini sürdüren 17 özel emekli sandığı kapsamıyordu.

 

10'u banka, 6'sı sigorta şirketi, 1'i de Türkiye Odalar, Borsalar Birliği mensuplarına ait sandık emeklilerinin de ikramiyeden yararlanması planlanıyor.

 

Bu düzenleme önerge verilerek gerçekleştirilecek.

 

81 MİLYON SEVİNDİ

 

Emekliden öğrenciye, konut sahibinden girişimciye, esnaftan çiftçiye, trafik cezasıvergi- prim gibi kamuya borcu olan kesimden iş dünyasına kadar 81 milyonu kapsayan dev paket yüzleri güldürdü.

 

Vatandaşın cebini rahatlatan paket, kısa süre içerisinde hayata geçecek.

>>>>KAYNAK:www.sabah.com.tr