ŞENOL'DAN KAMU SEN VE MEMUR SEN'E SUÇLAMA: SENDİKA ÜYESİ TÜM MEMURLAR MAĞDUR EDİLDİ

Afyon'da eğitim sendikaları sınıfta kaldı!.. Afyon'da eğitim sendikaları sınıfta kaldı!..

Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, Anayasa Mahkemesinin Toplu Sözleşme İkramiyesi ile ilgili Yüzde 2 barajı kararını değerlendirdi.

Şenol, Yüzde 2 barajı ile tüm memurların mağdur edildiğini belirterek, bu yasanın çıkması için Meclis'te kulis yapan Kamu Sen ve Memur Sen'i eleştirdi.

Şenol, "Anayasa Mahkemesinin iptal kararıa göre göre sendika üyesi memurlar, üçer aylık dönemler halinde, 750 gösterge rakamının, memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda ortaya çıkan 570 TL alacaklar. Bu da aylık 190 TL yapmaktadır. Bu durumda, yeni bir kanuni düzenleme yapılana kadar, sendika üyesi memurların 538-190=348 TL aylık kayıpları olacaktır." dedi.

Toplu Sözleşme İkramiyesi ile ilgili düzenlemeyi, TBMM'de Anayasaya aykırılık itirazlarına rağmen, Memur-Sen ve Kamu-Sen temsilcilerinin hareretle savunduklarını ve Mecliste bu kanunun çıkması için kulis yaptığını belirten Başkan Şenol şunları söyledi:

"Bugün gelinen noktada, kendileri dışındaki tüm sendikaları yok etmeye yönelik çabaları boşa çıktı ve Anayasa Mahkemesi ilgili kanunun bir çok maddesini iptal etti. Bu arızalı sendikal bakış milyonlarca memurun mali kaybına sebep oldu.
İktidar ise, sendikal kayırmacılık yapalım derken, memuru yine mağdur etti. İktidar Anayasa mahkemesinin kararındaki eşitlik ilkesine uygun olarak yeni bir düzenlemeyi hızla yapmalıdır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak takipçisiyiz."