Ankara'da faaliyet gösteren Egem Platformu'nda görev değişimi...

Dönem Başkanlığına Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan getirildi...

Ankara'da faaliyet gösteren sekiz Ege ilinin birlikte oluşturduğu Egem Platformu dönem başkanlığı el değiştirdi.

Her yıl bir Ege ilinin dönem başkanı olduğu platformda, en son Muğla Eğitim ve Çevre Koruma Vakfı dönem başkanlığı yapmıştı. Yeni dönem Egem Platformu dönem başkanlığına getirilen Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan Ege dayanışmasını sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Özerkan Egem Platformunun amacını şu şekilde açıkladı: Ankara'da yaşayan Egeli hemşehrilerimizi bir araya getirmek, Ege kültürünü, Ege dayanışmasını oluşturmak, Egeli hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsiyle birarada olmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bizleri temsil eden tüm parlamenterlerimizi ve bürokraside görev almış bürokratlarımızı biraraya getirmek ve  hemşehrilik dayanışmasına azami özeni göstererek bölgemiz adına neler yapabileceğimizi ortak akılla sorgulamak üzere kurulmuş ve birbirimize destek olmak için bir araya gelen bir güç birliğidir. Özerkan; "Bizler Egeliler olarak başkentte çok geniş bir aileyiz ve bu farkındalığı da el birliği ile yaratmak zorundayız. Bugün baktığınızda Ankara'da, İç Anadolu illerinde birlik beraberlik ve dayanışma gerçekten takdire şayandır. Bizler de bu güzellikleri Egeliler olarak geliştirmek için var gücümüzle çalışmaktayız." ifadelerinde bulundu.

 

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZLARINDANDIR

 

 

Özerkan daha sonra "Demokrasilerin olmazsa olmazlarından bir tanesi sivil toplum örgütleri ve bu örgütlerin oluşturduğu güçlü lobilerdir. Bugün batı dünyasında ülkelerin çıkarlarını savunmak üzere oluşturulan lobi faaliyetlerinin ne derece önemli olduğu hepimizce malumdur. Ülkemizde de bu durum çok farklı değildir. Egeliler olarak diğer bölgelerin lobicilik faaliyetlerine hep gıpta ile bakıyoruz. Egelilerin bölgesel çıkarlarını savunmak üzere bir araya gelememelerinden hep şikâyet ediyoruz. Bizler Ankara'da faaliyet gösteren sekiz il olarak bir araya geldik ve tek yumruk olduk. Bugün geldiğimiz noktada çok daha iyi yerlerde olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu güç birlikteliği inanıyorum ki gelecekte bizleri hak ettiğimiz noktalara getirecektir." dedi.

 

 

EGEM Platformu dönem başkanı Özerkan; "Ege Bölgesi her türlü ekonomik faaliyetlerde hep en önde gelmektedir. Sanayide, tarımda, ihracatta ve turizmde hep lider bölgedir. Ancak kamu kaynaklarından aldığı pay ne yazık ki en sonlardadır ve bu kaynaklar da  giderek azalmaktadır. EGEM platformu tam da bu noktada bu eksikleri dile getirme adına kurulmuş bir güç birliğidir. Önceki yıllarda bürokratlarımızla yaptığımız toplantılarda yüzlerce bürokratımız varken bugün bu sayı giderek azalmaktadır. Daha çok bürokratımızın devlet kademelerinde yer almasını sağlayacak güç birliğini, siyasi görüşü ne olursa olsun liyakat sahibi, çalışkan, dürüst, güvenilir, görevinin bilincindeki bürokratlarımıza sahip çıkılması gerekmektedir. Kabinede en az beş Egeli bakanımız olmasını isteriz, değerli parlamenterlerimizin partilerinin karar organlarında daha çok bulunmasını isteriz. Bunun için EGEM Platformu olarak üzerimize düşen herşeyi yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

 

 

HEMŞEHRİLER ARASINDAKİ DAYANIŞMA HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

 

Ankara'daki hemşehriler arasındaki dayanışmanın her geçen gün arttığını söyleyen Özerkan; "Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak yıllar sonra sahip olduğumuz yeni yerimiz bizlere sayın bakanımızın, milletvekillerimizin, bürokratlarımızın bakışlarının daha güçlenmesine, güvenlerinin daha artmasına ve her zaman yanımızda olduklarını dile getirmelerine vesile olmuştur. Bu olumlu gelişme EGEM Platformu bünyesinde de gerekli desteği görmüş ve platform olarak gücümüze güç kattığı gerçeğini gözler önüne sermiştir. Bununla birlikte EGEM Platformunun en önemli faaliyetlerinden olan ve her yıl aralıksız düzenlenen Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'ın derneğimiz adına Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis yazısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde 17-23 Ekim 2017 tarihleri arasında derneğimiz tarafından gerçekleştirilecektir.  Anılan tarihlerde düzenleyeceğimiz 10. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinliklerinde, valiliğimizin, il ve ilçe belediyelerimizin, Taş Medresemizin, marka değeri yüksek firmalarımızın katılımlarını  bekliyoruz. Unutmayınız, bütün uğraşımız her yönüyle kalkınmış bir Afyonkarahisar ve Ege bölgesidir. Genel merkezimizin açılışına katılarak bizleri onurlandıran Orman ve Su İşleri Bakanımız değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun ve milletvekillerimizin destek ve katkılarıyla bu sene gerçekleştireceğimiz Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri'ne katılımın her seneye oranla  çok daha yüksek olacağı inancındayız." dedi.

 

 

Özerkan; "Platforma bağlı Ege il vakıf ve dernek başkanlarının da hazır bulunduğu açılışımızda birer konuşma yapan Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz de platformumuzun ve derneklerimizin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, birliğin beraberliğin dayanışmanın öneminden söz etmişler, güçlü olabilmek için beraber hareket etmenin önemine vurgu yapmışlardır. Sayın bakanımız "Ankara’da Egelilerle olan ilişkilerin gelişime katkı sağlaması, birlik beraberlik ve dayanışmanın gözle görülür oranda artması oldukça sevindiricidir. Bu güzelliği yaşarken, bu gelişime katkı sağlayan EGEM Platformu yöneticilerine ve onların yönetim kurullarına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek bizleri onurlandırmıştır." diyerek sözlerini tamamladı.