EGE İLLER 9. TANITIM GÜNLERİ HAKKINDA

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ATSO’ya gönderilen yazıda,

10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Fuar Alanında yapılan, Ege illerinin (Muğla, İzmir, Manisa, Afyon, Aydın, Denizli, Kütahya, Uşak) doğasını, turizmini, sanatını, sosyal ve kültürel hayatını, ticaret ve sanayisini Ankaralılara tanıtmak amacıyla düzenlenen “Ege İlleri 9. Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri” İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince denetlenmiştir.

4 gün boyunca sürdürülen denetimlerde; Fuar alanında yaklaşık olarak 122 işletmecinin gıda satış ve toplu tüketim faaliyeti gösterdiği belirlenmiştir. Bu işletmelerin çoğunlukla zeytin ve zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, peynir, tereyağ, kaymak, sucuk, lokum, mesir macunu, bakliyat, baharat, leblebi, reçel, incir, üzüm, pekmez satışı yaptığı görülmüştür.

Etkinliği düzenleyen organizasyon firmasındaki (Ruan Fuarcılık Ltd. Şti.) sorumlu kişilere, gıda ürünlerinin satış koşulları, etiket ve izlenebilirlik bilgileri ve toplu tüketim hizmeti veren işletmelerle ilgili asgari teknik hijyenik şartlar vb. hususlar hakkında gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde Ege Bölgesine ait olmayan ürünlerin satışının yapıldığı gözlemlenmiştir. Bu durumun Ege İllerinin kültürel, sosyal, ekonomik ve turistik değerlerini Ankaralılara tanıtmak amacından uzak olduğu tespit edilerek, yöresel ürünlerin pazarlamasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, standarda satışa sunulan ürünlerin etiketleme, uygun raf koşulları, soğuk zincir ve izlenebilirlik gibi 5996 Sayılı Kanunda öngörülen kriterleri taşıması gerekmektedir. Bu sebeple ileriki yıllarda düzenlenecek Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliklerinde kanunda öngörülen şartlara uygun hareket edilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.