Mart ayında teslim edilmesi planlanan Zafer Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutlarından 300 emeklinin faydalanacağını söyleyen Ege, “Sayın Bakanımız ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban emeklilerimizin her gün dualarını alıyor. Bizde bu konutlardan daha fazla faydalanabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konutlarımızın Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor” dedi

Arsa tahsisi yapılarak emeklilere TOKİ’den verilen konutlar nedeniyle Türkiye’ye örnek olan İşçi Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şubesi açıkta kalan emekliler için mücadele edecek. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İşçi Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege proje sayesinde ev sahibi olamayan emeklilerin yüzünün güldüğünü kaydetti. Projenin hayata geçirilmesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın büyük emeği olduğuna dikkat çeken Ege, “Sayın Bakanımız ve Belediye Başkanımız her gün emeklilerin duasını almaktadır. Dar gelirli emeklilerimiz yakın zamanda kendi evlerinde oturacak. Kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Geçtiğimiz gün inşaat sahasını ziyaret ettim. Gerçekten mükemmel bir proje hayata geçiriliyor” dedi.

2005 yılında Dernek başkanlığına seçildiğini kaydeden Ege, “O tarihte üye sayımız bin 300 seviyesindeydi. Yönetim olarak 10 yıl boyunca tek kuruş almadan hizmet ettik. Dernek binamızı satın aldık. Üye sayımız 10 bini aştı. Afyonkarahisar’ın en güçlü ve en aktif derneklerinin başında yer alıyoruz. Bizler emeklimizin sofrasına bir zeytin ve 1 dilim fazla peynir koyabiliyorsak büyük mutluluk yaşıyoruz” dedi.

Bankalardan alınan promosyon konusunda Başbakan Bİnali Yıldırım’ın emeklinin yanında yer aldığını kaydeden Ege, “Bankalar ile masaya oturduğumuzda 19 TL vereceklerini söylediler. Biz böyle bir teklifi kesinlikle kabul etmeyeceğimizi belirterek masadan ayrıldık. Sayın Başbakanımız geçtiğimiz gün bin TL altında maaş alan emeklilerin 300 TL, bin ile 2 bin TL arası maaş alanların 375 TL ve 2 bin TL üzeri emekli maaşı alanların 450 TL promosyon alacağını bildirdi. Bu taban ücrettir. Özel bankalarda emekli maaşlarını kendileri vermek isteyeceği için rekabet artacaktır. Rekabetten her zaman emeklimiz yararlanacaktır” dedi.

>>>afyonhisargazetesi >>> Özel Haber/Gülşen Kumral