Afyon'daki Eber Gölü'nde toplu balık ölümleri yaşandı. Havanın ısınmasıyla buz tabakasının çözüldüğü göl yüzeyi ölü balıklarla doldu.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçeleri sınırında bulunan Eber Gölü'nde toplu balık ölümleri yaşandı. Şiddetli kış nedeniyle göl yüzeyinde oluşan buz tabakası erimeye başlayınca ölü balıklar da su yüzüne çıktı. Yüzlerce sazan ve turna balığı ölüsü dikkati çekti.

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile CHP İlçe Başkanı Ali Selvi, bölgeye giderek inceleme yaptı. Milletvekili Köksal, "Daha önceki yıllarda Eber Gölü'nün kirlilik oranının çok yüksek olduğunu söylemiştik, itiraz etmişlerdi. 'Eber Gölü temizlendi, kurtarıldı' denmişti. Durum ortada. Koku çok kötü. Kirlilik hat safhada. Her şey ortada" dedi.

 

Eber Gölü'ndeki görüntünün bölgeye yakışmadığını ve bir an önce çözüm bulunup temizlenmesi gerektiğini aktaran Köksal, "Yetkililere sesleniyorum, Eber Gölü'nü kurtarın. Milletvekili olarak bu işin takipçisi olacağım. Bu gölde yaşayan balıklara yazık. Çevre çok kirli. Burada yaşayan Çin Sazanı en dayanıklı balık olarak söylenmesine rağmen onlar da kirlilikten etkilenerek telef olmuş. Durum vahim" diye konuştu.