ABD'de başkanlık seçimlerini kim kazanacak? Trump mı, Clinton mı? ABD'deki kritik başkanlık seçimi için nefes kesen yarış devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

ABD'de başkanlık seçimlerini kim kazanacak? Trump mı, Clinton mı? ABD'deki kritik başkanlık seçimi için nefes kesen yarış devam ediyor. Hillary Clinton ve Donald Trump'ın yarıştığı seçimlerde, 50 eyaletin birçoğunda ve başkent Washington DC'de sonuçlar belli oldu. Seçimlerden önce yapılan anketlerin aksine, ABD'nin 45'inci başkanını belirleyecek olan delege sayısında şu an Trump önde. Trump'ın kazandığı delege sayısı 254'e yükseldi. Clinton ise 215 delege kazandı. İşte tüm son dakika gelişmeleri ile ABD başkanlık seçiminde son durum!

 

Son dakika: ABD seçimlerinde 270 delegeye ulaşan aday başkanlık koltuğuna oturuyor. Ülke genelindeki oylarda Trump yüzde 48.2, Clinton yüzde 47.2 oy oranında... Ancak başkanlık için önemli olan ülke genelindeki oy değil, toplam delege sayısı!

 

ABD seçimlerini kimin kazandığı sorusu kısa süre sonra yanıtını bulacak. ABD'nin ve dünyanın geleceğini etkileyecek bu seçimlerde birçok eyaleti hangi adayın kazanacağı şimdiden belli oldu. Adaylardan birinin seçimi kazanabilmesi için 50 eyalet ve başkent Washington D.C.'deki toplam 538 delegenin en az 270'ini kazanması gerekiyor. Peki ABD'nin yeni başkanı Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump mı yoksa Demokrat Parti adayı Hillary Clinton mı olacak? İşte kritik seçimlerle ilgili son dakika gelişmeleri...

 

DAKİKA DAKİKA ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ

 

08.26: Nevada'da galip gelen Clinton, 6 delege daha kazandı.

 

07.56: Clinton, 20 delegeye sahip Pensilvanya'yı alarak avantaj yakalamayı planlıyor.  Pensilvanya'da şu ana kadar oyların yüzde 85'i sayıldı. Clinton, yüzde 48.6'ya yüzde 47.8 ile önde.

 

07.38: Washington eyaletini alan Clinton, 12 delege daha kazandı.

 

07.36: Georgia eyaletini kazanan Trump delege sayısını 253'e çıkardı.

 

07.34: Wisconsin ve Iowa eyaletlerinde de Trump kazandı. Cumhuriyetçi aday delege sayısını 237'ye çıkardı.

 

07.19: Oregon eyaletini alan Clinton, delege sayısını 197'ye yükseltti.

 

07.12: Utah'ı da alan Trump, 6 delege daha kazandı.

 

07.07: Hawaii'de Clinton, Idaho'da Trump kazandı.  Böylece iki aday da 4'er delege daha kazandı.

 

07.00: California'da kazanan, beklendiği üzere Clinton oldu. Clinton bu eyaletteki 55 delegeyi alarak, delege sayısını 186'ya çıkardı. California, en fazla delege sayısına sahip eyalet.