Çanakkale Zaferi'nin 102. yılını kutlama ve kutsal vatanımız için canlarını sakınmadan feda eden şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü anma töreni tüm yurtta yapıldığı gibi ilimizde de Kocatepe Mezarlığında bulunan Şehitlikte çelenk sunma töreni ile başladı.

18 Mart Şehitler Günü Anma etkinlikleri kapsamında bir sonraki program Afyon Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende sırasıyla Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan orkestra tarafından Çanakkale zaferi ile ilgili keman-viyolonsel dinletisi yapıldı. Konser, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.

Duygu dolu anların yaşandığı programda, anaların evlatlarını gözlerini kırpmadan askere gönderişini ve bir annenin evladını seve seve vatanına kurban edişini anlatan bir tiyatro gösterisi sunuldu. Törenin devamında halk oyunu gösterisi yapılırken okul öğrencilerinin şiir dinletisi ve okul korosunun seslendirdiği şarkılar izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Törenin sonunda Vali Aziz Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri 18 Mart Şehitler Günü anma etkinliklerindeki görevlilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.