Dubai’de Yapılacak Aktiviteler



Dubai, gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Alışveriş ve çöl safarisi denildiğinde her zaman kendisine ön sıralarda yer bulan Dubai’de yapabileceğiniz birçok aktivite var. Sıcak havanın sürekli hakim olduğu bir şehirde genel olarak yapabilecekleriniz sınırlıdır şeklinde bir düşünceye sahip olabilirsiniz, ancak “enlerin kenti” Dubai’de yapılacak birçok aktivite var.

Eğer henüz Dubai seyahatinizi planlamadıysanız uygun fiyatlı Dubai turu avantajlarına göz atabilirsiniz.

Lüks turizmin öncülerinden Dubai’nin körfezinden alışveriş merkezlerine, plajlarından çölüne gezilmesi gereken yerler, ezber bozuyor. Bu yüzden Dubai’de ne yapılır sorusuna cevap niteliğinde olacak aktiviteleri bir araya getirdik.

Çöl Safarisi



 

 Yüksek ihtimalle daha önce deneyimlemediğiniz çöl safarisini Dubai’de gerçekleştirebilirsiniz! Özel turlar düzenlenen ve ziyaretçilere çeşitli aktiviteler sunulan çölde doğayla baş başa vakit geçirmek mümkün. Çadırlardaki çöl yaşantısını görebileceğiniz, ATV kullanabileceğiniz ve kumlarda vakit geçirebileceğiniz bir çöl turu Dubai’de sizi bekliyor.

Alışveriş

Dubai alışveriş alanında en önemli ve en zengin yerlerden biri. Dünyanın en büyük alışveriş merkezleri burada yer alıyor. Aradığınız bir şeyi bulmama ihtimaliniz yok. Alışveriş merkezlerinin yanı sıra, hareketli caddelerde sağlı sollu birçok mağaza bulunuyor. Dubai’de alışveriş yapmak, önemli bir aktivite olarak listede yer almayı hak ediyor.

Dünyanın en uzun binasına çıkmak



 

Dünyanın en uzun binası Dubai’de bulunmaktadır. Burj Khalifa binası, ister dışından ister içinden mutlaka görülmesi gereken bir yapıt. Seyir terasları içeren binaya giriş için bir miktar ücret ödedikten sonra muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Dubai’nin sembolü haline gelen bu yapıyı mutlaka görün.

Plajlarında yüzün



Dubai’nin sıcak havasında serinlemek için en güzel yöntem plajlarında yüzmek. Plajlar bölgesine gidip kendinizi suya bırakabilirsiniz. Plajlar arasında en popüler ve iyi olan Jumerian Plajı’na yüzmeseniz bile gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Müzeleri ve Camileri ziyaret edin

Dubai tarihi olarak çok zengin olmasa da, müzelerinde ilgi çekici eserler sergilemektedir. Dubai Müzesi, Dubai’ye giden herkesin ziyaret etmesi gereken önemli bir nokta. Ayrıca camiler de iç ve dış mimarisiyle ön plana çıkıyor. Jumeirah Camisi ve şehrin diğer dini yapıları, seyahatinizi daha fazla keşif içeren bir hale dönüştürebilir.

Dubai gezisi esnasında sokakları, caddeleri ve plajları mutlaka yürüyerek keşfetmenizi öneririz. Yapılacak şey sayısı oldukça fazla ancak yukarıda en önemli 5 tanesini bir araya getirdik. İş veya gezi, Dubai’ye gider gitmez bu bahsettiklerimizi yaparsanız bölgenin atmosferini çok iyi şekilde anlayacaksınız.