TED Afyon Koleji Kişisel Gelişim ve Rehberlik Birimi faaliyetleri çerçevesinde Eğitim Bilimci / Yazar  Dr. Özgür BOLAT “Mutlu ve Başarılı bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir” konulu seminerinde TED’lilerle buluştu.

 

Mutlu ve başarılı insan nasıl yetiştirilir sorusundan yola çıkarak bir başarı modeli oluşturan Dr. Özgür Bolat, TED Afyon Koleji kampüsünde gerçekleştirilen seminerde, veliler ile başarı modelini paylaştı. Aynı zamanda ailelere somut örnekler sunulan seminerde; “başarı, mutluluk getirir mi? Hangi aileler mutlu ve başarılı çocuk yetiştirir? Yeteneğin geliştirilmesi neden genlere bağlı değildir? Yetenek gerçekte nasıl gelişir? Övgü neden zararlıdır? Övmek yerine ne yapılmalıdır? Zeki çocuklar neden öğrenemez? Çocuğa ödül vermek onlara nasıl zarar verir? Rekabet neden motivasyonu düşürür? Ceza neden işe yaramaz? Yerine ne yapılmalıdır? Çocuklarda sorumluluk duygusu nasıl geliştirilir? Neden çocuklar teknolojiye bağımlıdır? Çocuklar teknolojiyi nasıl kullanmalıdır? Ben dili neden zararlıdır? Gerçek sevgi nedir ve çocuklar gerçekten nasıl sevilir?” soruları yanıtlandı. 

Seminerinde velilere seslenen Dr. Özgür Bolat “Çocukların kimlik oluşumunu ve duygusal gelişimini yetişkinlerin sözleri çok etkiliyor. Kullandığımız cümlelerle verdiğimiz mesajlara dikkat ederek özgüvenli, becerilerini geliştirmeye önem veren, sorumluluk almayı, zamanı yönetmeyi bilen, ailesine güvenen çocuklar yetiştirmek mümkün. Aileler yargılamak yerine destekleyici olarak; kazanma ve yüksek performanstan ziyade, gelişime ve öğrenmeye odaklanarak, eleştirmektense, geri bildirim vererek sağlıklı, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirebilirler” dedi. 

Seminer sonunda yaptığı konuşmasında Dr. Özgür BOLAT’dan övgüyle bahseden  PARKHAYAT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Mustafa Enis ARABACI, Dr. Özgür BOLAT’a teşekkür ederek, plaketini verdi.

Seminerin ardından TED’li veliler, çocuklarına yaklaşım konusunda taşların yerinden oynadığını ve ciddi bir farkındalık yaşadıklarını dile getirdiler.

 

Özgür Bolat Kimdir?

Dr. Özgür Bolat Kimdir?

Dr. Özgür Bolat, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Bir yıl New York Üniversitesi’nde öğrenme psikolojisi eğitimi aldı. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim üyeliği yaptı. Aynı zamanda TEVİTÖL’de öğretmenlik yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesinden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında dersler alarak ve araştırma yaparak geçirdi. 2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı. Özgür Bolat, şu anda okullara öğrenme, liderlik, ve kültür değişimi konusunda danışmanlık, Hürriyet’te köşe yazarlığı, TEV’de danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda ÖRAV, FODER, TEVİTÖL ve ParaDurumu Vakıflarında yönetim kurulu üyesidir. Özgür Bolat, 2008’de okullarda Öğretmen Liderliği Projesini başlatmıştır. Proje 300’den fazla devlet okulunda ve özel okulda uygulanmaktadır.