21 Mart Dünya Down Sendromlular farkındalık günü nedeniyle Afyonkarahisar Down Sendromlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Mert, Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Hanife Yılmaz, Türkiye derecesi yapan özel Sporcular ile Afyonkarahisar Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin yönetici ve öğrencilerini Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Ziyarette Afyonkarahisar Down Sendromlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Mert 21 Mart Dünya Down Sendromlular farkındalık günü etkinlikleri hakkında bilgiler vererek sıcak karşılama ve misafirperverliğinden dolayı Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkür etti.

 

Ziyarette Down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenen Vali Mustafa Tutulmaz; “Down sendromlu çocuklarımız ve tüm engelli vatandaşlarımızın hayatlarını en iyi şekilde devam ettirmeleri ve topluma kazandırılmaları bizlerin asli görevlerindendir. Çünkü onlar bizlere emanettir. Tüm engelli kardeşlerimize hayatlarında yardımcı olmak ve onlara daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak bizlere mutluluk vermektedir. Onların yüzlerindeki tebessümü görmek ve onların mutluluklarına vesile olmak bizlere yaşama sevinci vermekte ve çalışmalarımıza şevk katmaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki bizler Down sendromlu çocuklarımızı sadece belli günlerde hatırlamıyoruz. Onlar her zaman hatırlanmakta ve kamunun tüm alanlarından yararlanmaları için kolaylıklar sağlanmaktadır.” dedi.

 

Ziyaret karşılıklı bilgi alış verişinin ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin istek ve taleplerinin dinlemesini ardından sona erdi.

 

Gün içerisinde Afyonkarahisar Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin yönetici ve öğrencilerini ’de makamında ağırlayan Vali Mustafa Tutulmaz’a Kurum Müdürü Selami Akkan tarafından Down sendromlu çocuklar için yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

 

Down sendromlu çocuklar ile yakından ilgilenen Vali Mustafa Tutulmaz, onlarla sohbet ederek, kendilerine her zaman kalbinin ve kapılarının açık olduğunu belirtti.