Afyonkarahisar İli İhsaniye ilçesi’ne bağlı 5600 nüfusu ile Afyonkarahisar'ın en büyük ikinci büyük beldesi olan Döğer halkı, son günlerde ilçe statüsüne geçmeyi tartışıyor. Afyonkarahisar'ın önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehir belediyesi olması ihtimaline karşın nüfusu kendisinden az olan İhsaniye ilçesi’nin bir mahallesi konumuna düşmeyi istemeyen belde halkı, çözümün adresi olarak ilçe olmakta görüyor.

 

Belediye Başkanı Ulu: Meseleye Duyarsız Değiliz.

 

Kasabanın sosyal medya sayfaları ve vatandaşların kendi sosyal medya hesaplarında ilçe olmayı tartışması, kasabanın birinci gündem maddesi haline getirdi. Tartışmaya Belediye Başkanı Ahmet Ulu'da katıldı. Başkan Ulu, yaptığı açıklamada meseleye duyarsız kalmadığını, ilçe olmak için bizzat dilekçeyi İçişleri Bakanı'na takdim ettiğini ifade etti. Döğer gibi Türkiye’de 5000 nüfus üzeri 37 belediye olduğunu, o belediyelerle bir araya gelindiğini ama henüz bir netice alınamadığını sözlerine ekledi.

 

Son Çare Kütahya’ya Bağlanmak

 

Afyonkarahisar’a 50 km uzaklıkta,Kütahya ve Eskişehir il sınırlarında bulunan kasaba, pazartesi günü kurulan halk pazarında yaklaşık 20 tane civar köyün ihtiyacını karşılamaktadır. Kütahya’nın merkez köyleri ile sınır komşusu olması nedeniyle Kütahya’ya bağlanıp ilçe olma fikri, tartışmaya katılan vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.

 

Afyonkarahisar’ın en Büyük İkinci Beldesi

 

1962'de belediye olan Döğer,Afyonkarahisar'ın Işıklar kasabasından sonra en büyük ikinci beldesi durumunda. Kendi bağlı olduğu ilçe olan İhsaniye dahil, Bayat,Başmakçı, Dazkırı,Evciler,Hocalar, Kızılören ve Sinanpaşa ilçelerinden nüfus olarak daha büyük olan Döğer, ilçe olma yolundaki mücadelesinde başarıya ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu.