DİNARLİ İMAM HATİPLİ GENÇLER ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM İNDİRECEK

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

Her Şehidin Bir Sınıfı Var Projesi

 

Her şehidin bir sınıfı var projesi çerçevesinde ilçe jandarma komutanı Üsteğmen Serkan Ateş ve Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan'ın teşrifleri ile şehitlik köşesi oluşturuldu.

 

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İhsan Bal şunları söyledi, “Dinar 42 şehitle Afyon'un en çok şehit veren ilçesi durumunda, Dinar imam hatip lisesi olarak tarihimizden aldığımız misyon gereği ve milli eğitim temel kanunda da yer aldığı gibi eğitimin temel amacı "Milli, manevi ve ahlaki değerlerine bağlı bireyler yetiştirmektir. “sözünden yola çıkarak öğrencilerimizde Vatan millet sevgisi ve şehadet bilinci oluşturabilmek ve Şehit analarımıza bir nebze olsun yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek amacı ile bu projeyi başlatmış bulunuyoruz. Proje çerçevesinde sınıflarımıza Şehitlerimizin isimlerini verdik ve sınıflarımızda şehit köşelikleri oluşturduk. Her sınıf 18 Mart tarihine kadar kendi şehidi başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için hatim okuyacak ve 18 Mart ta her sınıf kendi şehidinin kabrini ziyaret ederek hatmini hediye edecek ardından şehit annelerimize birer mektup yazarak çiçeğimizi alıp şehit annemizi ziyaret edeceğiz inşallah” dedi.

 

Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan ise gazetecilere yaptığı açıklamasında şu cümlelere yer verdi, “Ülkemiz son zamanlarda çok zor günler geçiriyor. Bu günlerde birlik beraberliğe daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu günlerde Aziz ŞEHİTLERİMİZ Hatırlanmalı, onları unutmamalıyız. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize gençlerimize Geçmişimizi Unutturmamak, hatırlamak bizlerine asli görevidir. Bilindiği gibi çağımız teknoloji çağıdır, teknoloji deki sosyal medya gençlerimize geçmişi unutturuyor, Oysa ki bu ülkeyi Atalarımız kolay kazanmadı. Bu Coğrafyada yaşamanın bedelleri ŞEHİT ve Gazilerle Türkiye Cumhuriyeti tarihi altın sayfalar yazıldı. Geçmişi unutmamak için Dinar İmam Hatip Okulu ile birlikte her sınıfa bir ŞEHİT ismi ve şehitlerimize hatim kampanyası ile ŞEHİTLERİMİZE en güzel hediye duadır. Aziz ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN AİLELERİNE SABIRLAR VERSİN Kahraman Gazilerimize sağlık Afiyet Diler, Dinar Anadolu imam hatip lisesi Müdürü ve öğretmen öğrencilerimize bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

İsmail Yılmaz-Dinar