Dinar Yunus Emre İlk Okulunda Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde öğrenci velilerine ve öğrencilere belirli başlıklar altında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Karşılıklı sohbet şeklinde de yapılan sunumlarda öğrenci velilerine İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından aile içi şiddet konulu seminer verildi. İyi çocuk nasıl olmalı? Şiddetin önlenmesi, gördü ve ahlak kuralları, iyi bir eğitim sonucunda topluma faydalı bireyler nasıl olunur? Gibi konular karşılıklı konuşuldu.

 

Gerçekleşen sunumları İlçe Emniyet Müdürlüğünden Polis Memurları Aynur Acar ve İlyas Ünlüsoy tarafından yapıldı.

 

Yunus Emre İlkokulu Müdürlüğünün “Okulumda Güvendeyim” Projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan Başkanlığında Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memurları Aynur Acar ve İlyas Ünlüsoy ile Rehberlik Öğretmeni Engin Kaleyıkan tarafından 04/01/2017 Çarşamba günü Yunus Emre İlkokulunda öğrencilere ve velilere “Suç ve Şiddete Eğilimli Çocuklara Müdahale” teması ile ilgili seminer verdiler. Seminere Mahalle Muhtarları Niyazi Yılmaz, Sabri Dursun, Aziz Yılmaz ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

 

Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Aynur Can, “Yunus Emre İlk Okulu Eğitim ortamlarında şiddettin önlenmesi ve azaltılması strateji ve eylem planı (2016-2017) ile “Okulumda Güvendeyim” projesini hazırladıklarını ve bu süreçte başarmayı amaçladığımınız hedefimizle saldırgan davranışları kışkırtmak yerine dizginlemeye yönelik eğitim programlarıyla öğrencilerimize olumsuz davranış yerine olumlu davranış becerilerini kazandırabilmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Bizlere destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tahtaoğlu’na, İlçe Şube Müdürlerimize, Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memurlarına, Rehberlik Öğretmelerimize, muhtarlarımıza ve katılan bütün velilerimize teşekkür ederim” dedi.

 

İsmail Yılmaz-Dinar