DİNAR T TİPİ CEZAEVİ TARAFINDAN CEVİZ FİDANI DİKİM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler



Dinar T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi tarafından organize edilen Ceviz fidanı dikim etkinliği düzenlendi.

Cezaevi Müdürü Metin Erkılıç tarafından organize edilen Ceviz fidanı dikme programına; İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Garnizon Komutanı Serkan Ateş, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, cumhuriyet savcıları ve hakimler, daire amirleri, cezaevi yönetimi ve personeli katıldı. 

İş Yurdu Müdürlüğü uhdesinde, yeni kurulan tarım iş kolunun bölgede revaçta olan gelir getirici “chetnir” cinsi ceviz fidanı dikme faaliyetleri için cezaevinin batısında hazineden devir alınan alana gidilerek fidan dikim işlemi protokol tarafından gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinleri sonrasında protokol, Cezaevi Müdürü Metin Erkılıç tarafından cezaevi kantini salonunda ağırlandı.

Burada bir konuşma yapan Cezaevi Müdürü Erkılıç şunları söyledi; Yürütülmekte olan eğitim öğretim sosyal ve kültürel faaliyetleri ile sportif çalışmalarda ki amaç kurumumuzda bulunan hükümlü tutukluların, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir. Onların öz güvenini kazanmış kendisine ve çevresine duyarlı sosyal, manevi yönden toplumla uyumlu, suç ortamında ve suç işleyişi oluşturan sebeplerden uzaklaşmış, bir şekilde topluma yeniden kazandırmak en temel amacımızdır. İş yurdu faaliyetleri alanlarında yeni kurulan iş kolu dahil kurumumuzda 12 iş kolu bulunmaktadır. Bu gün itibarı ile 63 hükümlü sigortalı çalışmaktadır. Hedefimiz önümüzde ki aylarda sigortalı çalışan hükümlü sayısını 100 kişiye çıkarmaktır. 5 Hükümlü ile fırın atölyesinde günlük 1400 ekmek üretilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarından talep olması durumunda kamu ihale kanununa göre ihale yapmadan ekmek almak mümkündür. Tekstil iş kolu faaliyetinde 2 adet özel sektör ile protokol yapılmıştır 40 hükümlü çalışmaktadır. Satış yeri olarak 3 adet kantinimiz bulunmaktadır. Hükümlü tutukluların istekleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılaması için kurulan satış yerlerinde 8 hükümlü çalışmaktadır. Kafeteryalarda 6 hükümlü çalışmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımız ile de protokol imzalanmış adliye binası ve çevresinde temizlik yapılmaktadır. Resmi kurum ve kuruluşlardan talep olması durumunda 2 kurum arasında protokol düzenlenerek hizmet satılmaktadır. Ayrıca; fotoğraf, terzi atölyesi ve yeni iş kolumuzda gelir getirici ceviz fidanı, mevsimine göre yaş sebze fidanı dikimi, kuru yemiş olarak ay çiçeği dikimi gibi birçok faaliyet alanlarımız düşünülmektedir.” Dedi

Erkılıç konuşmasının sonunda Kaymakam Şahin’e ve Başkan Acar’a iş kolu faaliyetleri kapsamında ceviz fidan dikim alanına yapılan yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken ise konuşmasında şunları söyledi; “CEZA infaz kurumu iş yurtlarının bugün itibariyle sayısı 277 ye ulaşmış olup çok geniş bir yelpaze içerisinde üretim ve hizmet faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda baktığımızda iş yurtları bünyesinde gıdadan tekstile, mobilyadan dekorasyona, led aydınlatmadan mantar yetiştiriciliğine, hayvancılığa, kabuklu yemişten çeşit çeşit tarım ürünlerine kadar akla gelebilecek yüzlerce çeşit alanda üretim faaliyeti gerçekleştirilmektedir. 2016 yılı itibariyle yaklaşık 50.000 hükümlü ve tutuklu iş yurtları sistemi içerisinde aktif olarak çalışmaktadır. Bu sistem içerisinde çalışan hükümlü ve tutuklulara belli bir ücret ödenmekte sigortaları yapılmakta, kar payı verilmekte ce kendilerinden diğer hükümlülerden farklı olarak iaşe bedeli alınmamaktadır. Dinar T Tipi kapalı ve açık cezaevi infaz kurumunda da iş yurdu faaliyetleri yürütülmektedir. Bu bağlamda bugün itibariyle 63 hükümlü sigortalı olarak sistemde aktif olarak çalışmaktadır. İş yurdu faaliyetleri olarak ise fırın bölgesi, tekstil iş kolu ( terlik ve ev işi tekstil oturma grubu dikimi yapılmakta), adliye ve ceza infaz kurumu çay ocağı ve kafeterya işletmesi adliye ve ceza infaz kurumu kantini, adliye temizlik hizmet işleri, terzicilik ve fotoğraf atölyesi bulunmaktadır. Bunlara ilaveten bugün açılışını yaptığımız üzere tarım iş kolu olarak da faaliyet göstereceğiz. Ülkemizde iş yurdu sisteminde tarım iş koluna da ağaçlandırma faaliyetlerine de son derece önem verilmektedir. Türkiye çapında iş yurtlarında 2016 yılı itibariyle yaklaşık 8700 adet ceviz ağacı dikilmiştir. Dinar ceza infaz kurumlarında tarım iş kolu olarak Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsisi yapılan 65.800 m2 arazini yaklaşık 32.000 m2 sine 580 adet ceviz fidanı dikimi yapılmıştır. Kalan arazinin 15.000 m2 sine yaş sebze dikimi ve 15.800 m2 alanına ise kuru yemiş için ay çekirdeği ekimi planlanmaktadır. Bu iş kolunda da 15 hükümlü ile hizmet verilmesi planlanmaktadır.  Dinar T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu iş yurdu tarım iş kolunun açılışı vesilesi ile arzaninin tahsisinde emeği geçen herkese başta Kaymakamımız Mustafa Şahin olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Dinar T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi infaz kurumuna her türlü imkanı sunan ve yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Saffet Acar’a ve programımıza katılıp bizleri onurlandıran herkese teşekkürlerimi sunuyor iyi günler diliyorum.” dedi