rnDinar bugün en kötü haberi aldı..!

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Dinar KYK kapanma haberi alındı.

 

Dinar’da duyarlı bir vatandaşımız gazetemize gelerek Dinar Meslek Yüsek Okulu Kredi Yurtlar Kurumu KYK’da kapanacağını söyledi. Gazetemize konuşan Vatandaş; ‘DİNAR’ım kaderin ne kadar kötü bir memleketmişsin ki tüm kurumlar birer birer kapanır oldu. Kim Dinar’a sahip çıkmıyor? Kurumlar birer birer kapanıyormu? Gelen fırsatları kaçırıyormuyuz? Siyasi baskılar mı var? Yine nüfusumuz azalacak, öğrenci gelmeyecek, çalışanlarda ilçe dışına gidecek.

 

Bu kötü gidişatın sorumluları kim? Dinar’a 4 Yıllık üniversite sözü verildi. Ama hala bir temel kazma çalışması başlamadı. 4 Yıllık Okulun kurucu Müdürü atandı dediler. Müdür atanmış ise okul binası nerede?

 

Okul Binası Yok, Müdür Nerede?

 

Dinar Meslek Yüsek Okulu Kredi Yurtlar Kurumu KYK’da kapanan son kurumlar arasına mı girdi?

 

Bu Yurt binasının arsasını Belediye Başkanımız Saffet Acar bağışladı. Dev bir yatırım çürümeye mi terk edilecek? Belediyemiz tarafından meteoroloji binasının yerine açılan Alzheimer evi kapandı. Şimdide Dinar Meslek Yüksek Okulu KYK kapanacağını öğrenince soluğu sizin yanınızda aldım. Kapanma sebebi 3 öğrenci olduğu söyleniyor. Kurumda çalışanlar Dinar’dan başka il veya ilçelere gidecekleri söyleniyor. KYK kapanması demek Dinar’dan 20 ve 30 hanenin Dinar’dan taşınması demektir buda 75-80 Nüfus yapar yani bir köy nüfusu. Lütfen Dinarımıza sahip çıkın.’ diye konuştu