Programa; Derneğin kurucusu ve fahri üyesi Belediye Başkanı Saffet Acar, Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar ve dernek üyeleri aileleri ile birlikte katıldı.

 

Belediye personeli Gazi Yılmaz tarafından sunulan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında Dernek Başkanı Özkurt tarafından açılış konuşması yapıldı. Özkurt konuşmasında şunları söyledi; “Geleneksel engelsizler pilav gününe hoş geldiniz. Amacımız, yılda bir kez dahi olsa, engelliler olarak bir araya gelip birbirimiz ile tanışıp kaynaşarak, sıkıntılarımızı paylaşıp ortak çözüm yolları üretmektir. insanın ruhunda, düşüncesinde, iradesinde, çalışma ve başarma azminde engel yoksa o insana engelli demek yanlıştır. engelli insanlarımızın normal bir yaşam sürmeleri, onlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin sağlıklı yapılması, bu konuda gönüllü hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi asıl önemlisi toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür.” Dedi.

 

Belediye Başkanı Saffet Acar konuşmasında şunları ifade etti; “Kıymetli Dinar’lı vatandaşlarım, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Böylesine önemli bir haftayı sizlerin refahı için çalışan Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte planlamaktan ve sizler ile bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Dinarımızın farklı bölgelerinden gelerek davetimize icabet ettiğiniz için her birinize gönülden teşekkür ederim. Birleşmiş Milletler öncülüğünde 156 ülkede 10-16 mayıs haftası tüm dünya ülkeleri ile kutlanılan özel bir haftadır. Sizler engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu, başarının anahtarının öncelikle kişinin buna inanması olduğunun birer ispatısınız. Hayata küsmeyen mücadeleye devam eden ve yaşamınızdan zevk alan kimselersiniz, sizlerin azim ve kararlılığı bizlere örnek olup ilham verdiğini belirtmek istiyorum. Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece 1 haftanın sınırlarına hapis edilmeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte Bakanlıklar, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için ciddi çalışmalar yapmakta ve farkındalık oluşturmaktadırlar. Bizde Dinar Belediyesi olarak üzerimize düşen görevlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Kadere inan biri olarak yarın başımıza ne gelebileceğini bilemediğimiz bu fani dünyada hepimiz birer engelli adayıyız. Dinar Belediyesi tüm birimleri ve personeli ile sizlerin her zaman emrindedir. Ne zaman isterseniz belediyemize gelip ihtiyaç ve dileklerinizi belirtebilirsiniz.

 

Ben bu düşünceler ile sözlerime son verirken, sizlerle birlikte olduğum mutluluğu tekrar ifade etmek isterim. Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği fahri üyesi olarak şahsım ve belediyem adına Dernek Başkanımız sayın Seydi Özkurt hocama şükranlarımı sunuyorum. Engelli kardeşlerimizin her alanda sergiledikleri, başarılarını önümüzde ki yıllarda artarak devam etmesini diler Engelliler haftasının ülkemizde ve tüm dünyadaki engelli bireyler için hayırlara vesile olmasını temenni eder sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Yapılan yemek ikramı sonrasında şiir, kompozisyon ve resim dallarında birinci, ikinci ve üçüncülere Belediye Başkanı Saffet Acar, Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan ve Dernek Başkanı Seydi Özkurt tarafından ödülleri takdim edildi. Program sonrasında ise Abdülkadir Dursun öğrencimizden müzik dinletisi yapıldı. Dinarlı Ozanımız, Ozan Kul Mercan sahne alarak Türk Halk Müziği eserlerinden parçalar seslendirdi. Sonrasında ise Sandıklı Yarenler Derneği Halk Oyunları gösterisi yapıldı.