Her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliği Park Ala konferans salonunda Başkan Saffet Acar’ın talimatı ile düzenlendi.

 

Programa; Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar, Buhurcular Huzurevi Başkanı Aynur Toker, huzurevi personeli ve huzurevi sakinleri, belediye bayan personeli, STK bayan üyeleri ve çok sayıda bayan vatandaşlarımız katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında açılış konuşmasını yapan Emekli Öğretmen Sultan Erçelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Birleşmiş Milletler ve Türkiye de kabul edilişinin tarihçesini özet olarak anlattı.

 

Belediye Başkanı Saffet Acar ise konuşmasında şunları söyledi; “Birleşmiş Milletler Teşkilatının öncülüğünde başlatılan, ülkemizde de kutlanan “Dünya Kadınlar Günü”nü idrak ediyoruz. Kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi noktasında bugünün önemi büyüktür. Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakârlıklar halen hafızalarımızdadır. Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin kaynağı olmuşlardır. “Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile birlikte kadın hakları mücadelesinde de önemli mesafeler alınmıştır. Yasal olarak kadınlarımız önemli haklara sahip olmalarına rağmen, gelinen durumun yeterli olmadığı ve çeşitli alanlarda sorunların yaşandığı açıktır. Son dönemlerde kadınlara yönelik artan şiddet olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır.

 

Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması için başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduklarını tekrar ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta kadın kuruluşları olmak üzere, kadın hakları konusunda çalışan ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunar, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.” Dedi

 

Kaymakam Mustafa Şahin ise günün anlam ve önemini anlatan konuşması sonrasında plakte törenine geçildi.